Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Ottawa v mp3

Rozhovor s Filipem Kubou v mp3

Rozhovor s Milanem Michalkem v mp3

Kdyz se Michalek s Lupulem pere, Cowen se smeje

Prestrelka v Hangaru
Toronto-Ottawa 6:5
Jestlize Maple Leafs vedli po ctyriceti minutach 4:0 a jejich obrana vcele s brankarem Reimerem byla neprustrelna, pak nikdo netusil, ze se zapas v Hangaru, jak se zde v Torontu rika Air Canada Centre zmeni v drama. Nic nenasvedcovalo zmene ani situace v polovine posledni tretiny, kdy Maple Leafs vedli 5:1 a hrali temer triminutovou jalovou presilovku pet na tri. Jenze prave zde doslo ke zlomu utkani a z nudne selanky se stalo drama. V 52. minute Daniel Alfredsson, jeste v oslabeni, pri navratu z trestne lavice ujel a snizil na 2:5. V 56. minute pak Spezza a Alfredsson behem osmi sekund snizili na 4:5 a nahle z toho bylo drama. V teto hystericke situaci si vyzadal torontsky trener Wilson oddechovy cas a zklidnil kolabujici Maple Leafs. Rozjeti Senatori vsak zapomneli branit a vysledkem byla sesta branka v jejich siti a hattrick Phila Kessla. Ani za stavu 6:4 nebylo rozhodnuto a Ottawa jeste jednou snizila Da Costou na rozdil jedine branky. Senatorum se jiz i pres to, ze hrali v zaveru utkani bez brankare vyrovnat nepodarilo.
V jejich dresu nastoupil obrance Filip Kuba a utocnik Milan Michalek. V mnoha pohledech se shodovali. Jejich nazory se vsak lisily v otazce, jestli za stavu 0:4 verili v to, ze se da obratit utkani. Filip Kuba tvrdil, ze stale veril, zatimco Milan Michalek, ze si to nedovedl predstavit, ze by mohlo dojit k zvratu. Zde je nekolik jejich postrehu k utkani:
FK: Myslim si, ze jsme si nechali zbytecne Toronto utect. Nehrali jsme dobre v prvnich dvou tretinach. Pak jsme se snazili to dotahnout, ale chybel nam jeden gol. Meli jsme smulu.
MM: V prvni tretine to skutecne nebylo nic moc, po ctyriceti minutach to bylo dokonce 0:4. Doslo k zlepseni a v zaveru to bylo dokonce drama. Musime se z toho poucit.
ABE: Nebyla pricinou vaseho neuspechu take neukaznenost a nedisciplinovanost. Dvakrat ctyrminutovy trest, pri kterem jste inkasovali prvni a treti branku?
MM:
Vylouceni nas stalo hodne sil. Inkasovali jsme a pak jsme nemeli jiz silu to otocit.
FK: V zapasech s Torontem je to vzdy vyhecovane utkani, derby a to k tomu patri. Podle mne to nebylo duvodem prohry. Pricina byla v tom, ze jsme nehrali svoji hru.
ABE: Vcera jste oba skorovali v Detroitu muzete porovnat tato dve utkani?
FK
: Vcera to bylo velice podobne prohravali jsme 0:5 s Detroitem. Ke konci jsme snizili na 3:5, ale take bylo pozde. Nestaci hrat pouze poslednich dvacet minut.
ABE: Verili jste po 40 minutach hry za stavu 0:4, ze se s tim da neco udelat?
FK:
Samozrejme. Bavili jsme se o tom v satne, ze dvacet minut je dost dlouha doba a ze bychom to mohli otocit.
MM: Necekal jsem, ze by se to mohlo zmenit, ale doslo k tomu v poslednich deseti minutach,
ABE: Byla signalem k vasemu nastupu branka Alfredssona v oslabeni?
MM:
To asi obratilo cely zapas. Od toho okamziku jsme byli na hristi pouze my.
FK: Hodne nam pomohlo, ze jsme ubranili oslabeni tri na pet. Nasledovaly tri branky, stav byl 4:5 a bylo dost casu na vyrovnani.
ABE: Inkasovali jste vsak sestou branku
FK
: Byli jsme nadechnuti k velkemu naporu. Snazili jsme se vyrovnat, inkasovali jsme sice branku, ale v zapeti jsme opet snizili na 5:6.
ABE: Muze byt hrac spokojen se zapasem, ktery vypada jako debakl a pak je to drama i kdyz prohraje?
FK:
To se tezko rika, kdyz nejsou dva body, tak clovek nemuze byt spokojeny.
ABE: Milane, vcera dve branky, dnes asistence. Prestoze je zacatek sezony a Ottawa nema zatim ani bod, patrite k nejlepsim hracum v kanadskem bodovani
MM:
Pocit je to dobry, ale nesmi se tento pocit precenovat. Doufam, ze mne vydrzi zdravi. Mame v muzstvu hodne mladych hracu, kteri nemaji zkusenosti, jenz musime ziskat, pak by byla sance i na play-offs, coz by byl nas cil.
Ales Brezina - Toronto
***

Milan Michalek

Priprava:

01 - 20. 9. 2011 Toronto-Philadelphia 0:4

02 - 1. 10. 2011 Toronto-Detroit 2:4

NHL

03 - 6.10. 2011 Toronto-Montreal 2:0

04 - 8.10. 2011 Toronto-Ottawa 6:5

***

Sezona 2010-2011

Sezona 2009-2010

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com