Satellite 1-416

NHL

Pred brankou Pittsburghu

Pittsburghu utekl uvod
Toronto-Pittsburgh 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)

Branky:
2. Berg 1 (Nolan, Stajan), 9. Tucker 4 (Domi, Jackman), 43. Reichel 2 (McCabe, Nolan) presilovka, 53. McCabe 2 (Mogilnyj, Roberts) - 31. Malone 3 (Fata, Orpik) v oslabeni, 59. Fata 6 (Berehovsky) presilovka. Strely na branku: 38:24. Presilovky: 6:7. Vyuziti: 1:1. Divaci: 19237.
Torontu tentokrat patril nastup a jiz v 8. minute vedlo 2:0. Pak se hra vyrovnala a v polovine utkani se dokonce Pittsburghu pri vlastnim oslabeni podarilo snizit. V zaverecne tretine Robert Reichel dokazal dorazit strelu McCaba a tim prakticky rozhodl utkani. Ctvrtou branku vstrelil McCabe od modre cary. V zaveru utkani dochazelo k rade potycek a necele dve minuty pred koncem zapasu Fata snizil na konecnych 4:2. V dresu Pittsburghu nastoupili Martin Straka a obrance Josef Melichar, ktery hodnotil utkani takto:

Josef Melichar


JM:
Meli jsme docela spatny zacatek, priblizne nam trvalo deset minut nez jsme se dostali do tempa. Celkove jsme vsak nehrali dobre.
ABE: Proc nehral Milan Kraft?
JM:
Milan chvili hraje a pak nehraje. Potrebuje trochu stesti, aby se mu darilo, aby se chytnul. Ale to potrebujeme vsichni.
ABE: Jak jsi se dostal do NHL?
JM:
Hral jsem ME junioru do 18 let a pak jsem byl draftovany Pittsburghem ve 3. kole. Diky tomu jsem mel vetsi sanci hrat tady nez doma. Hral jsem zde dva roky juniorskou ligu a rok a pul na farme nez jsem se dostal do prvniho muzstva. Pak jsem nejakou dobu pendloval mezi farmou a prvni muzstvem a ted jiz jsem v prvnim muzstvu.
ABE: Pittsburgh si nevede nejlepe. Je na trinactem miste ve Vychodni konferenci. Cim je zapricinen tento utlum.
JM:
Nejsme na tom zase tak spatne. Dnes jsme se mohli dostat na padesatiprocentni zisk. Nyni nam k tomu chybi dva zapasy. NHL je vsak straslive vyrovnana. Mnoho muzstev ma stejne bodu a proto jsme dole. Musime se snazit ziskat body, kde se da.
ABE: Podepisuje se nejakym zpusobem ekonomicka situace na vykonech Penguines?
JM:
Samozrejme, ze to byla ztrata, prijit o Jagra, Kovaljova ci Langa. Na druhou stranu po platove strance na tom nejsme nejhure.
ABE: Byl letos nektery zapas, na ktery rad vzpominas?
JM:
Podaril se nam napriklad zapas v Chicagu, kde jsme vyhrali 1:0. S Bostonem jsme prohravali o dve branky, ale dokazali jsme to otocit. Ve Philadelphii jsme ziskali bod, ackoliv jsme prohravali 0:3. Hezkych zapasu bylo nekolik. To dokaze zlepsit i atmosferu v muzstvu.
ABE: Kteremu hokeji davas prednost obrannemu a nebo spise takovemu bezstarostnemu, kdy obe muzstva utoci.
JM:
Byl jsem defenzivnim obrancem. Z toho musim vychazet, nema cenu to menit. Mel jsem problemy s ramenem, takze jsem upustil od rvacek. Snazim se neriskovat, aby se mi nestalo neco podobneho. Musim to vsak necim nahradit a diky tomu se snazim zlepsit ofenzivu.
ABE: Proc bylo tolik nervozity v posledni tretine?
JM:
Nechci kritizovat rozhodciho, ale nemyslim si, ze meli zcela pod kontrolou hru a pak zacnou pracovat nervy hracu. Ale to patri ke hre.
ABE: Co by sis pral v teto sezone?
JM:
Chtel bych uz konecne dat branku. Stale na to cekam. Trochu toho stesti a byt pokud mozno zdravy.
Ales Brezina
***

Je rozhodnuto: Toronto vede 4:2.

 

 

Satellite1-416.com

NHL