Satellite 1-416

NHL

Pred Belfourem

 

Debakl v Toronte
Toronto-Philadelphia 1:7 (0:3, 1:2, 0:2)

Branky:
28. Tucker 3 (McCabe, Klee) presilovka - 5. Handzus 5 (Williams, LeClair), 7. Johnsson 1 (Lapointe), 8. Williams 3 (Handzus, LeClair), 27. Kapanen 1 (Pitkanen), 31. Amonte 4 presilovka, 46. Kapanen 2 (Gagne), 59. Roenick 5 (Recchi) presilovka. Strely na branku: 22:22. Presilovky: 4:4. Vyuziti: 1:2. Divaci: 19355.
Ackoliv pocet strel na branku byl shodny, vysledek zapasu hovoril o debaklu, na ktery se v Torontu jiz dlouho nepamatuji. Philadelphii vychazelo vse, zatimco Torontu s vyjimkou Tuckerovy strely nevyslo nic. Nedarilo se ani brankari Belfourovi, zalostna byla obrana vcele s McCabem, ktery ziskal v hodnoceni plus minus tri zaporne body a nedarilo se ani utocnikum skorovat. Zasluhu na tom mel i vyborny vykon philadelphskeho brankare Roberta Esche, ktery byl oznacen za nejlepsiho hrace hostu. V dresu hostujiciho muzstva nastoupil i Michal Handzus, ktery vstrelil jednu branku a pripsal si jednu asistenci.
MH: Myslim, ze jsme hrali dobre. Nedali jsme Torontu hodne prostoru. Napadali jsme soupere v utocne tretine. Dali jsme tri goly a Torontu se pak jiz hralo velice spatne.
ABE: Prakticky rozhodlo prvnich sedem minut
MH:
Prohrali jsme s Devils a chteli jsme v tomto utkani hrat agresivne jiz od zacatku. To se nam podarilo a pak jsme hrali jiz v pohode.

Handzus v souboji s Kaberlem


ABE: V tomto utkani jsi vstrelil patou branku a zaznamenal jsi ctvrtou asistenci. Jak bys hodnotil celkove tuto sezonu?
MH:
Zatim jako muzstvo vyhravame a dari se i nasi utocne rade, jsem spokojen se svymi spoluhraci v utoku LeClairem a Williamsem. Jsou to vynikajici hraci a navzajem si rozumime.
ABE: Doslo k nejakym zmenam ve Philadelphii behem leta?
MH:
Prakticky k zadnym jen odesel Roman Cechmanek do LA. Jinak jsme stale stejne muzstvo. Pouze prisel jeden mlady obrance.
ABE: Muzstvo je tedy stabilni?
MH:
Uz se pozname. Hrajeme jiz rok spolu. Jisteze to ma vyhody, ale musime stale na sobe pracovat.
ABE: NHL hraje systemem nekolik zapasu doma, nekolik venku, vzhovuje ti to?
MH:
Jsem tu jiz dost dlouho, abych si na to zvykl. Na vychode je to navic snazsi, protoze se mene cestuje a vsude je blizko, nemeni se casova pasma. Vetsinou se spi doma ve vlastni spojeni, coz ve Phoenixu nebylo.
ABE: Jak se ti hraje v Toronte?
MH: Na jare jsme tu hrali play-off. Celkove to znamenalo dost zapasu. Dneska se nam tu opet darilo. Zatim je to dobre.
ABE: Melo lonske play-off vliv na dnesni utkani.
MH:
Nemyslim si, co bylo vloni to bylo vloni a ted je tu nova sezona. Jednalo se pouze o jedno utkani. Hodne se muze zmenit. Minule jsme tu prvni zapas prohrali 6:1 a nakonec jsme pres Toronto postoupili v play-off.
ABE: Nelze tedy vitezstvi 7:1 precenovat?
MH:
Urcite ne. Je to pouze jeden zapas a priste muze vyhrat Toronto. V NHL nikdy clovek nevi. Dnes melo Toronto zly den. Priste ho muze mit naopak dobry.
ABE: Preji hodne uspechu do dalsich zapasu a dekuji za rozhovor.
Ales Brezina

¨

O prestavce byla tiskova konference s Grantem Fuhrem a Pat LaFontainem, kteri jsou novymi cleny haly slavy.

Grant Fuhr

Satellite1-416.com

NHL