Satellite 1-416

NHL

Jágr v souboji s Tuckerem

Spravedliva remiza
Toronto-Washington 2:2

Branky: 7. Antropov 1, 35. Mogilnyj 1 (Jackman, Kaberle) presilovka - 30. Bondra 3 (Goncar, Lang) presilovka, 49. Lang 1 (Goncar, Grier) presilovka. Strely na branku: 36:18. Presilovky: 8:4. Vyuziti: 1:2. Divaci: 18917.

Kaberle a Lang


V druhem letosnim utkani se rozesli oba souperi v Air Canada s plichtou. Toronto se ujalo vedeni stastnou brankou Antropova, kdyz jeho nahravku Gordon tecoval do vlastni branky. Toronto melo behem utkani neplodnou prevahu, dvakrat vedlo, ale Capitals nakonec dvakrat srovnali pri presilovce skore. Po prve to byl Peter Bondra strelou z praveho kridla, po druhe Robert Lang pri presilovce ctyri na tri. Pri druhe brance Toronta, kterou vstrelil Mogilnyj asistoval i Tomas Kaberle. V zaveru utkani se obe muzstva snazila rozhodnout zapas, ale brankari Belfour i Kolzig byli vzdy na miste. K nejlepsim hracum hosti patril Robert Lang, ktery vstrelil jednu branku a zaznamenal jednu asistenci. Pozadali jsme ho tedy o zhodnoceni utkani.
RL:
V tomto utkani jsme zacali pomalu a Toronto bylo lepsi v prvni tretine, coz bylo zatezkavaci zkouskou pro nasi nezkusenou obranu. V tu dobu nas podrzel golman Kolzig, takze to bylo pouze o jednu branku. V druhe tretine se nam podarilo vyrovnat hru a nakonec jsme mohli i vyhrat.
ABE: Jak jsi spokojen s timto vysledkem?
RL:
Na zacatek sezony je to dobre a vzhledem k tomu, ze obrana s vyjimkou Goncara nema zkusenosti, si nemohu stezovat.
ABE: Zaznamenal jsi jednu asistenci a vstrelil jednu branku, mohl bys ji popsat?
RL:
Jednalo se o presilovku ctyri na tri. Bylo dost prostoru a hraje se to vetsinou bud pres mne nebo pres Jaromira Jagra. Tentokrat obsadili Jagra, ale nechali mne volneho. V takove situaci bud trefis brankare nebo vstrelis gol. Nam se diky tomu podarilo vyrovnat.

Peter Bondra pred vlastni brankou


ABE: Jak se ti hralo proti Robertu Reichlovi? Kdysi jste hrali spolu
RL:
Je to vzdycky legracni, kdyz hrajes proti nekomu, koho znas dlouha leta. Je to dobry hokejista i jeho utocna rada hrala dobre.
ABE: Mate dve vynikajici prava kridla: Jagra a Bondru, jaka je v tom vyhoda?
RL:
Dva strelci takoveho kalibru jsou velkou posilou pro muzstvo. Bondra je pri tom sprinter. Do sanci se dostava s neuveritelnou jednoduchosti a nepotrebuje mnoho mista, aby ujel obrancum.
ABE: Ty, Jaromir Jagr i Peter Bondra jste presahli tricitku. Jak pristupujete ke hre?
RL:
Prestoze starneme a se starim uz vrzou klouby, mame zase sve zkusenosti. Pokud si hrac udrzuje kondici, muze drzet s mladim krok. Jsou i dalsi hraci, kteri dokazi vzdorovat stari az do ctyricitky: Messier ci Larionov. Pokud se hrac udrazuje a hraje trochu chytre, tak se to da vydrzet.
ABE: Jake ma Washington sance v teto sezone?
RL:
Zaciname s cistym stitem, mame mladou obranu, ale je mozne, ze ziskame dalsi dva obrance a v pripade, ze bude dobre chytat brankar, tak mame i my sanci udelat dobry vysledek.
Ales Brezina
***

Robert Reichel za brankou Washingtonu

Satellite1-416.com

NHL