Zajímavosti z kopané

September 30, 2020

Midtjylland-Slavia  4:1 (0:1)

Druhý zápas kvalifikace Ligy mistrů. Utkání se nezačalo pro Slavii špatně. Již v 3. minutě Olayinka  překonal dánského brankáře Hansena a domácí potřebovali vstřelit dvě branky, aby postoupili. V 65. minutě však brankář Kolář nedosáhl na centrovaný míč a Kaba hlavou vyrovnal. Skutečný zvrat však přišel v 84. minutě, kdy nešťastník Traore nasměroval míč do vlatního pokutového území, kde Holeš zahrál rukou. Pokutový kop sice brankář Kolář Kabovi chytil, jenže rozhodčí na pokyn videa nechal penaltu opakovat a Scholtz tentokrát proměnil. Zbytek utkání byl kolapsem Slavie, která si zahraje pouze Evropskou ligu. Po utkání oznámil Jaroslav Tvrdík, že Vladiímír Coufal odchází do West Ham United. Pro Slavii to bylo nešťastné utkání.

***

September 29, 2020

V neděli Jablonec rozdrtil Opavu 4:0, Pardubice zdolaly Liberec 3:0, Plzeň neměla problémy s Brnem a dokázala vyhrát 4:1 i vedoucí Sparta vyhrála v Příbrami 3:1.

***

September 26, 2020

Večerní dohrávkou Slavia-Slovácko 3:0 se skončila sobotní série. Slavia již tradičně šla v úvodu do vedení, když vedoucí branku vstřelil v 2. minutě z penalty Kúdela. Tentýž hráč bez přípravy zvyšil na 2:0 v 29. minutě, když se k němu odrazil míč. V druhém poločase nastřelilo Slovácko obě tyče a břevno. Přesto poslední slovo patřilo domácím. Provod z úhlu překonal hostujícího brankáře Nemravu.  Fotbalisté Olomouce v pátém kole první ligy zvítězili ve Zlíně 1:0. Zápas rozhodl ve 47. minutě Ondřej Zmrzlý svou premiérovou brankou v nejvyšší soutěži. Fotbalisté Teplic porazili v 5. kole první ligy Ostravu 2:1. Severočechy poslal v 58. minutě do vedení Patrik Žitný, po dvou minutách srovnal Dyjan Carlos De Azevedo, ale čtvrthodinu před koncem si dal vlastní gól hostující Martin Fillo. Ve zbývajícím utkání hrála Karviná s Mladou Boleslaví 0:0.

September 25, 2020

Zápas Dynamo České Budějovice - Bohemians 1905 byl pro epidemii v domácím mužstvu odložen a hráči Bohemians se museli vrátit do Prahy.

September 24, 2020

Reparát za nepovedené snažení v kvalifikaci o Ligu mistrů fotbalisté Plzně složili úspěšně. Šlo ovšem jen o první část opravné zkoušky, v níž po vyrovnané první půlhodině vyhráli v 3. kvalifikačním předkole Evropské ligy nad dánským Sönderjyske nakonec přesvědčivě 3:0 díky gólům Ondráška, Ba Louay a Káčera. Fotbalisté Plzně se v závěrečném 4. předkole Evropské ligy utkají s Beer Ševou. Izraelský celek porazil skotský Motherwell 3:0. Liberec je druhým českým zástupcem, který postoupil do 4. předkola fotbalové Evropské ligy, v Rumunsku vyhrál 2:0 nad oslabeným týmem FCSB, jemuž kvůli koronaviru chybělo hned 15 hráčů. Severočeši na stadionu v Giurgiu hráli od 20. minuty a vyloučení Stefana Cany dlouhou přesilovku, kterou v druhé půli zužitkovali po rohových kopech Júsuf Hilál a střídající Michael Rabušic. Liberec zase čeká souboj s APOELem Nikósie. Kyperský tým zdolal na penalty bosenský celek Zrinjski Mostar 4:2. V normální hrací době i po prodloužení skončil duel 2:2. Závěrečné předkolo se bude hrát 1. října stejně jako doposud na jeden vítězný zápas bez diváků. Zatímco Plzeň se představí v Izraeli, Liberec vyzve APOEL doma.

Dunajská Streda, která ve 2. předkole vyřadila Jablonec 5:3 po prodloužení, utrpěla v Linci debakl 0:7. Od 48. minuty za stavu 0:3 dohrávala v deseti.

September 22, 2020

Slavia - Midtjylland 0:0

První zápas kvalifikace Ligy mistrů se skončil bezbrankovou remízou. Úvod utkání patřil domácí Slavii a obzvláště Olayinka na levé straně útoku byl nebezpečný a pokud se přece jen Slávisté dostali do šance, byl zde výborný dánský brankář Hansen, který vše dokázal pochytat, takže sešívaní zbytečně čekali na dorážku. Domácí brankář Kolář se zase vytáhl při hlavičce Kaby. O postupujícím se rozhodne až příští středu 30. září v Dánsku.

September 21, 2020

Pondělní dohrávka měla na pořadu utkání Mladé Boleslavi a Jablonce. Boleslav poprvé letos bodovala a vyhrála 2:0 brankami Zahustela a Maška. Utkání sledoval omezený počet 1265 zarouškovaných diváků.

***

September 20, 2020

V neděli se hrála tři utkání: Sparta podle očekávání porazila Zlín 3:1, ale nebylo to snadné vítězství. Zlín vedl do poločasu brankou Drameho. V 49. minutě byl vyloučen zlínský Jawo a o minutu později Hložek vyrovnal. Závěr byl divoký. Rozhodčí Rejžek po konzultaci s VAR nařídil po zákroku Procházky na Krejčího penaltu. Dostál ji Dočkalovi lapil, jenže Trávníkův centr si vzápětí kapitán Jiráček nešťastně srazil do vlastní sítě...  na 3:1 jistil Juliš. Fotbalisté Liberce v neděli promarnili šanci posunout se na třetí místo ligové tabulky před Plzeň. Slovan sice nad Karvinou od 55. minuty vedl brankou Mosquery, jenže v poslední minutě modrobílému týmu sebral stoprocentní bodový zisk po nedorozumění v obraně Santos. Slovan doma remizoval s Karvinou 1:1. Fotbalisté Sigmy Olomouc vyhráli ve čtvrtém kole v Brně 4:2 a Zbrojovku porazili po na jejím hřišti po deseti letech. Brno v nedělním zápase dvakrát vedlo po brankách Jakuba Přichystala a Antonína Růska, vyrovnání zařídili Lukáš Greššák a vlastní gól Jakuba Černína. Výhru pak Olomouci zařídily branky Šimona Falty a Pavla Zifčáka. Nováček z Brna stále čeká na první ligovou výhru, má jen jeden bod a s 11 inkasovanými brankami má nejhorší defenzívu ligy.

***

September 19, 2020

V sobotním večerním utkání se střetli pražští Bohemians s Plzní. V prvním poločase podali ustrašený výkon a posila Ondrášek v 30. minutě hlavou dostal hosty do vedení. Další branka přišla po třech minutách, kdy nekrytý Ba Loua po úniku Kopice po levé straůně zvýšil na 2:0. V druhém poločase se Bohemians přece jen zlepšili, ale neměli dost štěstí. Naopak Kopic zvýšil na 3:0 pro hosty. Pět minut před koncem Beauguel upravil na 4:0. Teprve za tohoto stavu vstřelil jedinou branku domácích Vaníček. Odpoledne fotbalisté Ostravy ukončili dlouhé čekání na ligové vítězství. Baník ve 4. kole porazil nováčka z Pardubic hladce 3:0 a v nejvyšší soutěži vyhrál po 10 zápasech. Ve zbývajícím utkání Opava hrála s Budějovicemi 0:0.

***

September 18, 2020

V předehrávce 4. kola rozdrtila Slavia Teplice 5:1. Skóre utkání zahájil již v 2. minutě Olayinka, když z pravé strany překonal teplického Grigara. Druhou branku připojil Stanciu střelou po zemi z dálky. V 27. minutě zahrával Mareček domů Grygarovi, ale Musa vystihl přihrávku a bylo to 3:0. Po přestávce Musa střelou z dálky do šibenice zvýšil na 4:0. Jedinou branku Teplic vstřelil Jakub Mareš z penalty v 63. minutě. Skóre uzavřel Takacs po průniku Olayinky.

***

V Evropské lize fotbalisté Liberce potvrdili roli favorita, ve čtvrtečním duelu 2. předkola Evropské ligy porazili na stadionu ve Vilniusu litevský Riteriai vysoko 5:1 a kvalifikovali se do další fáze soutěže.Fotbalisté Slovanu Liberec se utkají ve 3. předkole Evropské ligy s rumunským celkem FCSB, který udolal v nevídané přestřelce po remíze 6:6 na penalty 5:4 srbský tým Bačka Topola. Hrát se bude 24. září v Rumunsku. FCSB, klub známý pod dřívějším názvem Steaua Bukurešť aktuálně 17 nakažených koronavirem, z toho devět hráčů.Zápas s Libercem by měl FCSB odehrát na stadionu v Giurgiu a ne v Bukurešti. Jablonec ještě nikdy úspěšně neprošel evropskou kvalifikací do základní skupiny, a i tentokrát brzy ztroskotal. Na hřišti Dunajské Stredy prohrál ve 2. předkole Evropské ligy 3:5 po prodloužení. Slovan Bratislava podlehl po remíze 1:1 a penaltovém rozstřelu 3:4 finskému Kuopiu. V soutěži tak končí, Kuopio čeká v další fázi litevská Suduva. V dresu slovenského mistra odehrál 69 minut český záložník Erik Daniel. V Kuopiu se dlouho čekalo na gól, prosadil se až v prodloužení Žan Medved. Domácím se ale podařilo vyrovnat ve 120. minutě zásluhou střídajícího Aniekpena Udoha a v penaltovém rozstřelu rozhodl neúspěšný závěrečný pokus španělského záložníka Nona.

"Belasí" tak nenavážou na účast v základní skupině Evropské ligy z loňského ročníku. Slovenští šampioni začínali pohárové účinkování v předkole Ligy mistrů, jejich zápas s faerským Klaksvíkem byl ale kvůli nákaze koronavirem v týmu zkontumován ve prospěch soupeře.

***

September 13, 2020

V sobotu vedoucí Slavia pouze remízovala v Ďolíčku s „domácími“ Pardubicemi 1:1. Vedoucí branku Pardubic vstřelil v 38. minutě Tischler. Za Slavii vyrovnal po změně stran Chorvat Musa. Teplice prohráli doma se Slováckem 0:2 (branky: 62. Kohút, 90. Kliment. Jablonec zdolal Ostravu 2:0 (61. Schranz, 72. Zelený), Příbram hrála s Opavou 1:1 (vedoucí branku domácích vstřelil v 57. minutě Antwi za Opavu vyrovnal o sedmnáct minut později Dedič. Budějovice podlehli Liberci 0:2 (41. Mosquera, 48. Rabušic.

V neděli fotbalisté Zlína vyhráli ve 3. kole první fotbalové ligy nad nováčkem z Brna 3:1. Domácí poslal do vedení Antonín Fantiš, chvíli poté vyrovnal hostující kapitán Peter Štepanovský, ale v závěru poločasu byl po druhé žluté kartě vyloučen. Fastav toho po přestávce využil a díky gólům Petra Jiráčka s Laminem Jawem podruhé za sebou zvítězil. Naopak Zbrojovka na výhru stále čeká.Fotbalisté Sparty po velkém obratu zvítězili ve 3. kole první ligy v Karviné 5:2. Domácí v 28. minutě vedli po gólech Michala Papadopulose a vlastní brance Davida Lischky 2:0, ale hosté ještě do pauzy srovnali po trefách Adama Hložka a Bořka Dočkala, který proměnil penaltu. V 53. minutě otočil stav Ladislav Krejčí, za tři minuty přidal svůj druhý gól v utkání Hložek a skóre uzavřel střídající Libor Kozák.

Poslední nedělní utkání Viktoria Plzeň -  Mladá Boleslav 2:1 (1:1)

Branky: 21. Beauguel, 74, Hejda - 32. Mašek. Rozhodčí: Orel - Kubr, Vaňkát - Hrubeš (video). ŽK: Káčer - Tatajev, Túlio. Diváci: 5 939.

abe - sport.cz

***

September 11, 2020

Olomouc-Bohemians 3:0 (1:0)

V prvním utkání 3. kola prohráli Bohemians po zásluze v Olomouci,  i když branka byla sporná kvůli předchozí ruce útočícího hráče. Nicméně střela Housky byla přesná v 85. minutě Houska z penalty zvýšil na 2:0. V závěru připojil třetí branku - Chytil.

***



September 7, 2020

Se Skotskem se přece jen hrálo - nastoupilo Béčko

Česko-Skotsko 1:2  (1:1)

Všechno bylo jinak. Před páteční půlnocí zaznělo v Bratislavě po vítězném utkání Ligy národů se Slovenskem, že sraz české reprezentace končí a další zápas proti Skotsku se v pondělí v Olomouci hrát nebude, po dohadech, jednáních a konzultacích s UEFA ovšem zazněl nový verdikt a na Hané se hralo.

Obavy z popravy narychlo poskládané české reprezentace se nenaplnily. V druhém střetnutí Ligy národů měl naopak Holoubkův výběr poskládaný z fotbalistů, z nichž měli jen Hubník s  Teclem předchozí zkušenosti z národního týmu, v Olomouci blízko k tomu, aby se postaral o překvapení a Skoty obral o body. Bojovností, vůlí, entusiasmem i kolektivním výkonem je předčil, ujal se dokonce vedení a o jeho porážce 1:2 rozhodla až penalta nařízená v úvodu druhé půle po souboji Malinského s  Robertsonem a proměněná Christiem.

Branky: 11. Pešek - 27. Dykes, 52. Christie z  penalty. Rozhodčí: Gözübüyük – van Zuilen, Balder (Niozemsko). ŽK: Malinský, Jánoš - Armstrong, Robertson, McKenna, Palmer. Bez diváků.

Česko: Mandous - Holeš, Hubník, Jemelka, Zelený - Jánoš, Havlík (81. Růsek)- Malinský, Budínský (52. Breite), Pešek (76. Potočný) - Tecl. Trenér Holoubek.

Skotsko: Marshall - Palmer, Cooper, McKenna, Robertson - McTominay, Fleck (71. McGinn), McLean - Christie, Dykes (67. Paterson), Armstrong (80. McGregor). Trenér Clarke.

zp, dos, Sport.cz

****

Izrael - Slovensko 1:1 (0:1)

Slovensko se propadlo na poslední místo skupiny B2. Úvodní branku dal už ve 14. minutě bývalý útočník Plzně či Mladé Boleslavi Michal Ďuriš, domácí vyrovnali až v nastaveném čase zásluhou Ilaye Elmkiese.

***

September 4, 2020

Slovensko-Česko 1:3 (0:0)

Motivaci měl sice český kouč ve službách slovenské reprezentace Pavel Hapal velkou, nic platná mu ovšem v úvodním duelu nového ročníku Ligy národů nebyla. I při druhé konfrontaci, kterou s českým týmem podstoupil, šel se svým týmem do kolen. Tentokrát Češi vyhráli 3:1. A to přes martyrium, jež musela česká reprezentace v Bratislavě podstoupit. Ještě tři hodiny před zápasem totiž nevěděla, zda vůbec nastoupí a úvodní duel druhé divize Ligy národů se vůbec bude hrát. Povinné testy na covid-19 se totiž neuvěřitelně protáhly a jejich resumé se dozvěděl národní tým až de facto dvě a půl hodiny předtím, než střetnutí začalo.

A do toho všeho pohrůžka slávistického bosse Jaroslava Tvrdíka, že své hráče z reprezentace odvolá a stáhne do Prahy, hned jak duel v Bratislavě skončí. A Sparta s Plzní se k ní přidaly, protože i na mužstva těchto klubů čekají zápasy na evropské pohárové scéně.

Po bezbrankovém prvním poločase se Coufalovi podařilo překonat slovenského brankáře Greifa. V 53. minutě proměnil Dočkal penaltu za faul na Coufala.Třetí branku připojil Krmenčík v 86. minutě. V závěru Schranz střelou do šibenice snížil na 1:3.

Branky: 88. Schranz - 48. Coufal, 53. Dočkal z pen., 86. Krmenčík. Rozhodčí: Treimanis - Gudermanis, Spasjonnikovs (všichni Lot.). ŽK: Boženík, Gyömbér, Kucka - Darida. Bez diváků.

Slovensko: Greif - Pekarík, Štetina (32. Valjent), Škriniar, Gyömbér - Hrošovský, Lobotka - Kucka, Duda (17. Zrelák), Haraslín - Boženík (65. Schranz). Trenér: Hapal.

ČR: Vaclík - Coufal, Čelůstka, Kalas, Bořil - Darida, Král - Masopust (86. Ševčík), Dočkal, Jankto (68. Provod) - Hložek (72. Krmenčík). Trenér: Šilhavý.

***

 

Coufal se raduje z první branky v reprezentaci

ČT 4

Výsledky slovenské ligy:

Výsledky slovenské ligy


8. kolo: Senica-Trnava 0:2, Zlaté Moravce-Žilina 4:0, Nitra-Sereď 3:0, Slovan-Ružomberok 5:0, Michalovce-Pohronie 2:0, Dunajská Streda-Trenčín 3:0.

7. kolo: Pohronie - Sereď 2:2. Trnava - Zlaté Moravce 1:0, Žilina - Slovan 2:2, Trenčín-Nitra 3:2, Ružomberok - Michalovce 4:0, Senica - Dunajská Streda 2:4.

Dohrávka: Sereď-Trenčín 1:1.

***

6. kolo: Slovan Bratislava - Trnava 2:0 (13. Medved, 22. Nono), Dunajská Streda - Ružomberok 3:2 (53. a 59. Kalmár, 57. Ramirez - 20. Almási, 62. Kmeť), Michalovce - Trenčín 1:1 (83. Phillips - 40. Čatakovič), Nitra - Pohronie 3:1 (22. Kolčák, 88. vlastní Weir, 90+3. Daněk - 66. Mazan), Sereď - Žilina 3:2 (28. Pankaričan, 41. a 55. Špehar - 76. Vallo, 90+3. Kurminowski). Zlaté Moravce - Senica 2:2 (34. Balaj, 61. Hrnčár - 2. Piroška z penalty, 38. Košťál).