Navrat na hlavni stranu

THE PRAGUE NIGHT OF GLAMOUR
Ve stredu 7. listopadu 2007 se v nadhernych prostorach klubu Hart House (University of Toronto, 7 Hart House Circle, Toronto) uskutecni jedna z nejvetsich ceskych akci v Severni Americe tohoto roku ­ The Prague Night of Glamour. Vytezek vecera, ktery je organizovan pod zastitou generalniho konzula Ceske republiky v Torontu Richarda Krpace, bude venovan na cestu malych indianskych hokejistu z White Dog Reserve do Toronta na zapas NHL Toronto Maple Leafs - New York Rangers a na setkani s jejich velkym vzorem, jednim z nejlepsich obrancu soucasne NHL Tomasem Kaberlem, ktery se slavnostniho vecera rovnez zucastni.
Navstevnici budou privitani jazzem v podani Edy Vokurky, viteze National Jazz Awards Canada 2006 v kategorii jazzovy houslista roku, a pote si budou moci vychutnat slavnostni veceri za pohledu na krasne ceske modelky predvadejici dokonale sperky jednoho z nejvyznamnejsich svetovych dodavatelu modni bizuterie, spolecnosti Jablonex. Dezert bude doprovazen hudbou nejvyraznejsi osobnosti ceske World Music soucasnosti, zpevacky, houslistky a herecky Ivy Bittove, ktera v roli Elviry v opere Don Giovanni oslnila nejen newyorskou Carnegie Hall. Operu ovsem necekejte ­ Iva Bittova disponuje neuveritelnym rozsahem tvorby - od vazne hudby, opery nebo vlastniho zpracovani lidovych pisni az po experimentalni tanecni hudbu za spoluprace s vehlasnymi DJ's ­ pockejme tedy, cim nas Iva Bittova prekvapi tentokrat.
Koncepce celeho vecera ma jediny cil ­ alespon na par hodin prenest divaky do atmosfery magicke vecerni Prahy, plne tajemstvi, krasne hudby a jeste krasnejsich zen. Ticha aukce s ceskym kristalem a sperky pak bude pripominkou tradicnich ceskych hodnot v modernim provedeni.
Listky je mozne objednat na tel. cisle 416-439-4354, platbu je mozne provest kreditni kartou (s prirazkou 3% za transakci) nebo sekem vystavenym na jmeno "MMI-Club of Prague", ktery prosim zaslete na adresu MMI, 450 Scarborough Golf Club Rd., Toronto, ON, M1G 1H1. Cena jednoho listku 150 CAD, stul pro 10 osob 1200 CAD.
Tesime se na setkani s Vami ve stredu 7. listopadu v 18.00 v Hart House.
***
Pri teto prilezitosti jsme jako medialni partneri polozili generalnimu konsulovi Richardu Krpacovi nekolik otazek:
ABE: Jak dlouho byl tento projekt pripravovan?
RK:
Jiz zahy po mem prijezdu do Kanady, behem sluzebni cesty do Winnipegu v dubnu tohoto roku jsem potkal krajanku se zajimavym osudem. Pani Barbora Machova se provdala za prislusnika indianskeho kmene Oji-Kree, ma dva krasne syny a je ucitelkou v rezervaci White Dog pobliz Kenory. Brzy po mem navratu do Toronta se zacaly rysovat hlavni obrysy cele akce. Jejim hlavnim smyslem je pomoci tem malym klukum a holcickam, kteri v rezervaci hraji od rana do vecera hokej a hovori s velkym nadsenim o Tomasi Kaberlem a o Maple Leafs. Dal jsem si dve a dve dohromady, oslovil pana Kaberleho a on souhlasil se svou ucasti.
ABE: Jak byl napomocny?
RK:
Tomas Kaberle byl nesmirne vstricny. Jsem rad, ze se zucastni vecera a mozna pronese i nejakou zdravici behem vecera. Take souhlasil s tim ze 29. prosince 2007, kdy se hraje zapas mezi Toronto Maple Leafs a New York Rangers a na ktery mali Indiani prijedou, se jim bude venovat po treninku a sejdou se i po zapase. Rad bych, aby mali hokejiste videli, ze Tomas Kaberle ma nejen velky talent, ale ze na sobe predevsim tvrde pracuje. Treba nekterym z nich toto setkani otevre oci a jednou usnadni cestu zivotem. S Jaromirem Jagrem z New York Rangers zatim nejsme v kontaktu, ale pevne verime, ze se setkani po zapase taky zucastni.
ABE: Kolik listku se na vecer 7. listopadu zatim prodalo a jaka bude ucast medii?
RK
: Nasim cilem bylo dosahnout mety 150 listku. V soucasne dobe mohu s velkym uspokojenim prohlasit, ze se jiz pohybujeme nad touto hranici. Rad bych na tomto miste vyjadril velky dik nasim mnoha sponzorum, bez nichz by se tento vecer vubec nemohl uskutecnit. Jmenovat je vsechny nemohu, takze alespon ty nejvetsi ­ firma United Cleaning Services a pan Karel a Olga Velanovi.
Ocekavame velkou ucast i ze strany kanadskych medii, v cele s nasimi krajany Hanou Gartner ze CBC, Peterem C. Newmanem a George Grossem z Toronto Sun. Ten jiz dokonce napsal velmi hezky clanek o Prague Night of Glamour do Toronto Sun v posledni zarijovou nedeli.
V neposledni rade dekujeme za neutuchajici podporu i ze strany Satellitu. Tesim se na setkani s Vasimi ctenari 7. listopadu v Hart House.
TZ-CzC, abe

Navrat na hlavni stranu