Plzeň dotahovala, ale kvůli Covid 19 se zatím se nehraje

Slava-Sparta 1:1 (0:0)

V Edenu sledovalo derby 19370 diváků. Slavii patřil úvod druhého poločasu a při třetím rohu vypálil Ševčík přímo do šibenice, ale Heča skvělým zákrokem vyrazil na roh. V 58. minutě však utekl po levém křídle Benjamin Tetteh a dostal míč za záda brankáře Koláře. Rozhodčí Franěk však po shlédnutí videozáznamu branku neuznal. Tetteh se však radoval o dvanáct minut později, kdy zužitkoval přihrávku Dočkala. Již to vypadalo na vítězství Sparty, Jenže v 93. minutě Hložek srazil Bořila, který rychle zahrál trestný kop a Peter Musa
vyrovnal na 1:1. V 24. kole Plzeň nezaváhala a brankou v závěru porazila Budějovice 1:0. Překvapením bylo vítězství Bohemians ve Zlíně 3:2. Ostatní zápasy: Teplice-Slovácko 0:0, Karviná-Příbram 2:0, Liberec-Opava 4:0 a Olomouc-Jablonec 1:1. Zápas Ostrava-Mladá Boleslav 2:3 se hrál až po uzávěrce.

Slavia, která bezpečně vedla Fortuna ligu, na jaře již dvakrát prohrála. Nejprve v Ďolíčku ve Vršovicích s Bohemians 0:1, následovala povinná výhra s Opavou 2:0, ale v dalším zápase v Uherském Hradišti sešívaní opět prohráli 0:2 a vedou ligu již „jen“ o osm bodů. Druhá Plzeň naopak všechna čtyři jarní utkání vyhrála. Kromě Budějovic vyhrála v Opavě 3:0, doma nad Příbramí 4:0 a v Jablonci 2:1. Ještě hůře na tom byla po třech utkáních na jaře Sparta, dvakrát prohrála doma s Libercem 0:2 a v Olomouci 0:1. Se Zlínem hrála doma nerozhodně 2:2, když hrála většinu utkání o deseti hráčích. V poháru však rozdrtila Ostravu 5:0. Dobře si vede nováček Budějovice, který je sedmý, zatímco tabulku uzavírají moravské kluby Karviná,  Zlín a Opava. Na sestupové příčce je  se čtrnácti body Příbram.

***


Slovenská fotbalová Fortuna liga

19. kolo: Trenčín-Michalovce 8:1, Nitra-Pohronie 0:0, Sereď-Rožemberok 2:2, Žilina-Zlaté Moravce 3:0, Dunajská Streda-Senica 0:0, Trnava-Slovan 0:0.

20. kolo: Zlaté Moravce-Sereď 1:3, Ružomberok-Dunajská Streda 0:0, Pohronie-Žilina 0:1, Slovan-Trenčín 2:0, Michalovce-Nitra 1:0, Senica-Trnava 2:0.

21. kolo: Pohronie-Senica 0:0, Trenčín-Sereď 2:1, Nitra-Slovan 0:1, Žilina-Dunajská Streda 2:2, Trnava-Zlaté Moravce 2:1, Ružomberok-Michalovce 1:1.

22. kolo: Sereď-Žilina 0:3, Slovan-Ružomberok 1:0, Senica-Nitra 0:3, Zlaté Moravce-Trenčín 2:0, Dunajská Streda-Trnava 0:1, Michalovce-Pohronie 1:0.

***



MLS

San Jose-Toronto FC 2:2 (0:1)

Toronto zahájilo novou sezónu úspěšně a v 40. minutě se ujalo v Kalifornii vedení brankou Alejandra Puzuela z pokutového kopu. Ještě lépe to vypadalo po změně stran, kdy Richie Laryea dorazil střelu Tsubasa Endoha a zvýšil na 2:0. Jenže v zápětí Andrés Rijos vstřelil kontaktní gól. Vypadalo to, že si Toronto přece jen odveze tři body, ale v páté minutě prodloužení se Endoh u rohového praporku dopustil faulu a nová mexická posila Earthquak
es Oswaldo Alanis z těžkého úhlu vyrovnal na 2:2.

***

Toronto-NY City 1:0 (0:0)

První letošní zápas v Torontu, znamenal i první branku pro Nigerijce Ifunanyachi Acharu, který hrál s číslem 99. Achara dopravil poprvé míč do sítě v 10. minutě, ale branku rozhodčí po shlédnutí videozáznamu neuznal. Acharova branka v 80. minutě po akci Richie Laryea již platila a přinesla FC letošní první tři body.      abe

***