Toronto FC po roce v play-offs MLS

Toronto-Columbus 1:0

V neděli se skončila posledními zápasy základní část severoamerické fotbalové ligy MLS. Jediným kanadským celkem, který postoupil do závěrečných bojů bylo Toronto FC a proti Wasingtonu DC, kde hraje anglický internacionál Wayne Rooney, bude mít v sobotu od 18 hodin výhodu domácího hřiště. Závěrečný zápas byl velmi vyrovnaný a teprve půl hodiny před koncem Pozuelo bombou z trestného kopu z dvaceti metrů rozhodl o vítězství domácích. Hostující brankář Room nestačil na střelu zareagovat.

***

Mistrovství Evropy

Kosovo-Česká republika 2:1

Čeští fotbalisté v bouřlivém prostředí v Prištině šli rychle do vedení brankou Patrika Schicka v 16. minutě. Z vedení se radovali pouhé dvě minuty, kdy Muriqi vyrovnal na 1:1. O vítězství Kosova rozhodl po rohovém kopu Mérgim Vojvoda v 66. minutě.

Černá Hora-Česká republika 0:3

Teprve druhý poločas a branky Součka, Masopusta a Daridy rozhodly o vítězství ČR. Skupinu A  vede po pátém kole s plným počtem bodů Anglie, která má jeden zápas k dobru. Pořadí: 1. Anglie 12, 2. Česko 9, 3. Kosovo 8, 4. Bulharsko 2, 5. Černá Hora 2.

***

Slovensko-Chorvatsko 0:4

Slovenskí futbaloví reprezentanti prehrali v Trnave s Chorvátskom 0:4 vo svojom štvrtom zápase o postup na majstrovstvá Európy 2020. Góly: 45. Vlašić, 47. Perišić, 72. Petković, 89. Lovren

Maďarsko-Slovensko 1:2

Slováci se dočkali pískotu už při hymně na úvod třaskavého souboje v Budapešti. Během prvního poločasu je několikrát podržel brankář Martin Dúbravka a jeho spoluhráč Róbert Mak ve 40. minutě otevřel skóre po odraženém míči. Na začátku druhé půle sice srovnal osmnáctiletý Dominik Szoboszlai z přímého kopu, ale o rok starší Róbert Boženík hned v 56. minutě vrátil hostům vedení umístěnou střelou. Pořadí ve skupině E po 5. kole: 1. Chorvatsko 10, 2. Slovensko 9, 3. Maďarsko 9, 4. Wales 6 (jeden zápas k dobru), 5. Ázerbajdžán 1.

***

Liga mistrů

Inter Milán-Slavia 1:1

Fotbalová Slavia stála pár minut od prvotřídní senzace. Ještě na začátku nastavení úterního duelu ve skupině Ligy mistrů vedla na San Siru nad Interem gólem Olayinky 1:0, v 92. minutě však červenobílou pohádku rozprášil vyrovnávací trefou Barella. I tak je remíza na půdě favorita nečekaným úspěchem.

Slavia-Borusia Dortmund 0:2

Co scházelo? Za bezgólového stavu stačilo, aby Masopust proměnil vyloženou šanci a dostal Slavii do vedení. Osm minut po přestávce, aby zužitkoval Tecl podobnou možnost a vyrovnal. Ani jeden, ani druhý však neuspěli, a i proto Slavia v druhém utkání základní skupiny Ligy mistrů ve svém chrámu v Edenu s Borussií Dortmund padla 0:2. Zase hrála velkou partii, znovu byla favorizovanému protivníkovi rovnocenným soupeřem a v druhém poločase ho přehrávala. Dvě sóla v koncovce se nemýlícího Hakimího hostujícího v německém klubu z Realu Madrid ovšem rozhodla o tom, že Pražané tentokrát vyšli naprázdno. Pořadí: 1. Dortmund 2:0 4, 2. Barcelona 2:1 4, 3. Inter 2:3 1, 4. Slavia 1:3 3.

Evropaká liga: Skvělý Slovan

Slovan Bratislava v prvním kole před poloprázdným hledištěm zdolal turecký Besiktas 4:2, když dvě vítězné branky vstřelil v nastaveném čase. V druhém kole dokázlal remízovat v Portugalsku s Bragou 2:2. Za bratislavský klub odehrál celý zápas Jurij Medveděv, Erik Daniel naskočil na závěrečných jedenáct minut. V Braze otevřel skóre v 31. minutě domácí Bruno Viana, Slovan odpověděl v nastaveném čase prvního poločasu, když z dorážky vlastní penalty trefil Šporar. Pro pětadvacetiletého Slovince to byla již třetí branka ve skupinové fázi Evropské ligy, díky které vévodí tabulce střelců. Braga šla znovu do vedení v 63. minutě, když se prosadil Wenderson Galeno. Hosté však dokázali tři minuty před koncem srovnat, když přízemní centr
Daniela srazil před dobíhajícím Šporarem za záda vlastního brankáře Viana. Pořadí: 1. Slovan 6:4 4, 2. Braga 3:2 4, 3. Wolves 1:1 3, 4. Besiktas 2:5 0.

***

Tabulka slovenské ligy po 11. kole: 1. Slovan 26, 2. Žilina 26, 3. Dun. Streda 22, 4. Trnava 17, 5. Zlaté Moravce 16, 6. Trenčín 13, 7. Ružomberok 13, 8. Michalovce 12, 9. Sereď 11, 10. Senica 11, 11. Pohronie 7, 12. Nitra 7.

***