Fortuna liga

Fotbalisté Slavie poprvé v letošním ročníku nejvyšší soutěže ztratili body. Na hřišti Karviné nedali gól ani z penalty a po závěrečném hvizdu se museli spokojit s bezbrankovou remízou. Nováček z Českých Budějovic remizoval s Jabloncem 1:1. Duel Teplic s Mladou Boleslaví byl kvůli složitému cestování Středočechů z Kazachstánu odložen. Sparta vyhrála nad Příbramí 3:0 a ztrácí na první místo tři body. Dvakrát se trefil Guélor Kanga.

Karviná šla do bitvy s úřadujícími mistry v pozici týmu, který sbíral v nejvyšší soutěži jen porážky a byl poslední. Proti Slavii sice svěřenci trenéra Františka Straky neohrozili branku, ale urputnou bojovností urvali bod za bezbrankovou remízu. Pražané totiž zvonili svými střelami jen na brankovou konstrukci a Tomáš Souček pak z penalty ani nemířil mezi tyče. Sešívaní se i tak vrátili do čela tabulky.

Dynamo České Budějovice doma před pár dny remizovalo se Spartou 2:2 a teď si bod do tabulky připsalo i s Jabloncem, který ve čtvrtek vypadl z pohárové Evropy. Severočeši sice vedli, ale po přestávce Čolič srovnal na konečných 1:1.

Letenští na startu sezony poztráceli už pět bodů, další výhra se tedy brala jako povinnost. A Sparta ji splnila, byť to opět nebyla nějaká krasojízda. Pražany poslal do vedení obránce Costa, pak se trefil dvakrát z penalty špílmachr Kanga. Naopak hosté z Příbrami pokutový kop neproměnili, radost jim pokazil parádním zákrokem brankář Nita. Sparta v lize neprohrála s Příbramí už třináctkrát za sebou. Na Slovensku vede ligu po třech kolech bez ztráty bodu Slovan. Nováček Pohronie ze Žiaru nad Hronom získal první ligové body vítězstvím 1:0 v Ružomberoku.

Sport.cz

***