Vedoucí Plzeň bude hrát Ligu mistrů

Jistý účastník Ligy mistrů vede také prvoligovou tabulku, do které se fotbalisté Plzně posunuli vítězstvím 1:0 v Karviné. O čtvrtou nejtěsnější výhru úřadujících mistrů v řadě se postaral už v šesté minutě Michael Krmenčík, který vsítil svůj sedmý gól v posledních osmi ligových utkáních. Pak mu domácí brankář Berkovec ještě zmařil pokutový kop. Viktoria proti Karviné i popáté naplno zabodovala, zatímco Slezané jsou i po pěti kolech bez jediného získaného bodu uvězněni spolu s Duklou u dna tabulky. Doposud vedoucí Slavia prohrála doma s Jabloncem 0:2. Druhá Sparta sice prohrávala doma s Příbramí, ale v 36. minutě Kanga vyrovnal z penalty. O šest minut později šel pod sprchy příbramský Tregler. Sparta se sice dostala do vedení, ale v 86. minutě utekl Antwi a vyrovnal na 2:2.

Ani v pohárech si pražská S nevedla dobře. Slavia hrála doma s Dynamem Kyjev nerozhodně 1:1 a venku prohrála 0:2. Pražané se v obou utkáních zlobili na rozhodčí. V prvním při brance Kyjeva nepřerušil hru, když byly na hřišti dva míče. V druhém polský rozhodčí neuznal Teclův gól pro ofsajd a naopak uznal branku Dynama, když Cygankov poslal míč mezi obránci Pražanů a Besedin z ofsajdové pozice přidal druhý gól Kyjeva. Slavia tak bude hrát pouze Evropskou ligu. Sparta v Evropské lize vypadla se srbskou Suboticou, když venku prohrála 0:2 a doma zvítězila 2:1. Naději na Evropskou ligu má ještě Olomouc, která zdolala kazašský Kajrat Almaty 2:0 a 2:1. Soupeřem Olomouce je však španělská Sevilla s
Vaclíkem v brance. Fotbalisty Trnavy vyřazení ve třetím předkole Ligy mistrů pořádně mrzelo. V odvetě jim totiž vedení proti Crvené zvezdě Bělehrad vydrželo jen minutu, zatímco v závěru prodloužení zahodili penaltu, ze které mohli vyrovnat. Svěřenci českého trenéra Radoslava Látala nakonec po remíze 1:1 z úvodního zápasu v úterý prohráli 1:2 a teď si chtějí spravit náladu postupem do základní skupiny Evropské ligy.

***