Toronto FC ve finále severoamerické ligy mistrů!

Torontu FC se podařil husarský kousek, když se probojovalo do finále CCL. V torontském semifinálovém zápase otevřel skóre v 9. minutě Sebatian Giovinco za mexický Club America srovnal skóre Andrés Ibargüen, ale ještě do poločasu Jozy Altidore dostal FC opět do vedení. Na konečných 3:1 upravil v 58. minutě Ashton Morgan. V odvetě na Aztéckém stadionu TFC kontrolovalo hru a přestože v začátku utkání musel odstoupit Jozy Altidore, Jonathan Osorio vstřelil důležitou vedoucí branku. Díky vynikajícímu výkonu brankáře Alexe Bona, který držel čisté konto až do závěru utkání, kdy teprve v 92. minutě Andres Uribe vyrovnal z penalty na 1:1. Toronto postoupilo s celkovým skórem 4:2. Trochu slabší je to v letošním ročníku MLS. V posledním utkání prohrálo TFC v Coloradu 0:2, Finále CCL se hraje v úterý 17. dubna v Torontu a odveta v Gudalajaře na Estadio Akron ve středu 25. dubna.

***

Baník už není poslední

Emoce ani zásadní posuny ve skóre šlágru nechyběly. Jen vítěze nepoznal. Fotbalisté Plzně v dohrávce 24. ligového kola remizovali s pražskou Spartou 2:2, a tak je druhá Slavia stále ve hře o obhajobu titulu. Zatímco
sešívaní ztrácejí na vedoucí Viktorii pět bodů, Letenským chybí už jen bod k posunu na pohárové příčky.Během čtyř sobotních zápasů 24. kola fotbalové HET ligy byly v sázce pohárové příčky i záchrana. Dukla výhrou nad Libercem 2:0 utnula tak sérii domácích proher. Jablonec remízou 0:0 s Olomoucí udržel jarní neporazitelnost, kterou natáhl na devět utkání. Baník se po vítězství 2:0 nad Bohemians 1905 odrazil od ligového dna, kam naopak po porážce 0:1 v Uherském Hradišti spadlo Brno. V pátek se dvě utkání Teplice-Mladá Boleslav a Jihlava Zlín skončila nerozhodně 1:1. Slavia si sice v prologu k 24. ligovému kolu přivodila opět komplikace, ale na rozdíl od předchozího domácího střetnutí se Zlínem tentokrát proti Karviné výsledek otočil a vyhrál 3:2, i když se o vítězství nakonec musela strachovat. Vedoucí branku sice vstřelil v 14. minutě Kalabiška, který překonal domácího Koláře, ale pak dvakrát úřadoval nejlepší hráč na hřišti Stoch nejprve přehodil vyběhnuvšího vynikajícího slovenského brankáře vietnamského původu Le Gianga a v druhém poločase z dálky dostal Slavii do vedení 2:1. Třetí branku domácích vstřelil Jugas. Za hosty stačil snížit tři minuty před koncem Wagner.
Na Slovensku Slovan Bratislava prohrál třetí utkání v nadstavbové části a boje o mistrovský titul se už účastnit nebude. Tentokráte doma nestačil na Trenčín, jemuž podlehl 1:3. Dunajská Streda zdolala Žilinu a pronásleduje Trnavu, ta ovšem zareagovala triumfem nad Ružomberokem, v kritické situaci je ve skupině o udržení Senica..

***

Hokejová play-offs

Čtvrtfinále: Třinec-Pardubice 4:3, Brno-Vítkovice 4:0, Plzeň-Olomouc 4:1, Hradec-Liberec 4:3. Semifinále: Třinec-Hradec Králové 4:1, Plzeň-Brno 1:4 (série se hrály na čtyři vítězné zápasy). Finále: Třinec-Brno 5:1 a 2:3 (stav série 1:1). Stav baráže po 9 zápasech: 1. Karlovy Vary 16, 2. Jihlava 13, 3. Kladno 13, 4. Litvínov 12.

Slovensko-semifinále: Trenčín-Zvolen 4:2 a Banská Bystrica-Nitra 4:0 (na zápasy). Finále: Banská Bystrice-Trenčín 4:3 (pp) a 4:3 (sn).

***