Úmrtí

Libor Popela

Ze Zpravodaje kostela sv. Václava jsme se dověděli, že 16. června 2015 zemřel nečekaně ve věku 70 let v Ottawě Libor Popela. S Liborem jsem chodil po příjezdu do Kanady v Ottawě do školy. Byl to skromný nenápadný člověk, ale pamatuji se na několik rozhovorů s ním. Po mém odchodu do Toronta jsme se viděli snad jen jednou, přesto to byl člověk na kterého jsem si vícekrát vzpomněl. Jeho rodině tak vyslovuji touto cestou upřímnou soustrast.

Aleš Březina

***

Katka Čermáková

Katka Čermáková byla součástí Československého baptistického sboru, který pravidelně navštěvovala, pokud byla v Kanadě. Velice často však jezdila do svého druhého domova do Košic. Byla to vzdělaná žena, která se ráda podělila o své životní zkušenosti. Pohřeb se bude konat v sobotu 25. července v Markham Bible Chapel, 50 Cairns Drive, v Markhamu ve 13 hodin.

***

Jannette Hynek

Jannette byla manželkou legionáře Josefa Hynka, který zemřel v roce 2011. I Hynkovi jsme znali hlavně z Československého baptistického sboru. Janette se dožila pozoruhodného věku 93 let. Pohřeb se konal ve středu 22. července v Interment Park Lawn Cemetery.

jb

***