O pohár Martina Luthera

Ani pekné počasie neodradilo v sobotu, 13. júna 2015 priaznivcov stolného tenisu z Česko-Slovenskej komunity, aby sa po štvrtý krát stretli v kostole Svätého Pavla na 1424 Davenport Road v Toronte a tentokrát zúčastnili turnaja o putovný pohár Martina Luthera. Prišli opäť noví obdivovatelia tejto rýchlej hry, ako aj stáli členovia.

Najvzdialenejšia účastnička, Emilie Mimra, merala cestu až z Huntsville, Ontario. A oplatilo sa jej, pretože sa nakoniec stala aj zaslúženou víťazkou ženskeho turnaja.

Rozhodujúci zápas medzi Emiliou a Mariou Crhákovou bol najvyrovnanejší z celého popoludnia. Odohrali maximálny počet hier, v ktorých bola úspešnejšia 3:2 už spomínaná Emilie. Veľká vyrovnanosť v ženskej kategorií potvrdzuje aj fakt, že štyri turnaje mali tri rôzne víťazky.

V mužskom turnaji stojí za
spomenutie výrazne zlepšenie hry Stanislava Buzalku. Tretie, podiové miesto v turnaji je toho dôkazom, kedže na Veľkonočnom turnaji si dokázal “vypolievať” iba šiestu priečku, pričom kvalita turnajov sa neustále zvyšuje. Prvé miesto si odniesol Peter Ostrihoň. Druhý skončil skúsený veterán Jirka Crhák.

Záverečného slova a odovzdávania cien sa ujal náš čestný hosť Reverend Ladislav Peter Kozák, ktorý aj uzavrel toto pekné popoludnie.

Celkovo sa zatiaľ zaregistrovalo do stolnotenisovej rodiny v priebehu roka 24 hráčov a po diskusiách na Česko-Slovenskom dni v Masaryktowne tento počet účastníkov zrejme aj podrastie.

Nasledujúci turnaj, už druhý ročník o pohár Martina Rázusa, je naplánovaný  na sobotu 5. septembra  o 13 hodine. Bude sa konať pod záštitou klubu Martina Rázusa a podpore zboru kostola Svätého Pavla.

Text/foto PO.

***