N‡vrat na hlavn’ stranu

 

Konečně zase hospůdka v městě

Bez nads‡zky lze ř’ci, že hospůdky v městě jsou jako kytičky na poli. Pokud jsme doma, nev’me o nich, ale pokud vyraz’me do ulic, potěš’ n‡s. Objevuj’ se nečekaně. Někdy zaz‡ř’ na jednu sez—nu, jindy jsou to evergreeny, kterŽ jsou tu st‡le. Takovou st‡lic’ je třeba restaurace Praha na Masaryktownu. Jenže je trochu z ruky. V z‡padn’m Torontu je to na Annette St. FiddlerÔs Bar & Grill, ale přiznejme si, těch œtulných  našich hospůdek je skutečně ve středu města jako šafr‡nu a že by někter‡ byla dokonce na metru, to tu snad ještě nebylo.

Již d‡vno tomu, co se krajanŽ sch‡zeli u Vlastičky a když i Pichl’kovo uzen‡řstv’ zavřelo, byli jsme jako sirotci bez domova. Pouze n‡m chyběl b‡sn’k, někdo jako Karel Jarom’r Erben, který by popsal naši nelehkou situaci, v kterŽ jsme se ocitli.

Miloš a Andrea Starsky

Jenže nen’ všem dnům konec a jak zp’v‡ Pavel Dobeš po dlouhŽ noci přišel opět den a nov‡ hospůdka, sp’še bistro je na světě. Nach‡z’ se na jižn’ straně Bloor St., pobl’ž stanice metra Dundas West. Nem‡ zrovna jmŽno, kterŽ by odkazovalo na středoevropskŽ kořeny - Little Budha Bar, sp’še jako kdyby se zde měl nalŽzt ztracený klid a pohoda. Hospůdka zat’m hled‡ svou identitu, však Miloš Starský, kterŽho zn‡me pr‡vě z hospody U Vlastičky a jeho manželka Adriana ještě nevěd’, jestli budou čepovat Plzeň nebo Budvar, kterŽmu se zde  v severn’ Americe ř’k‡ Czechvar, ale již dnes m‡ na p’pě Mill Street Organicontarijský organický lager. Cena za malŽ pivo je 4,40, za velkŽ 6,40 a za  džb‡nek 16 dolarů. Sklenička dom‡c’ho v’na (1,2 dl) stoj’ 3,50 a lahvinka b’lŽho portugalskŽho Aliance nebo argentinskŽ chardonnay Argento stoj’ 29,40. Srdce našince potěš’ i ř’zek nebo brambor‡k, který je za rozumnou cenu na j’deln’čku.

Můžete se tu zastavit i pouze na norm‡ln’ k‡vu, espresso nebo cappuccino či na jiný drink. Bistro je otevřeno od œterý do čtvrtka od pěti odpoledne do půlnoci, v p‡tek a v sobotu do druhŽ r‡no a v neděli od tř’ do jeden‡cti. A co je důležitŽ v lŽtě zde budete moci posedět i venku. Little Budha Bar se nach‡z’ na 1661 Bloor St. West v Torontu.

abe

***

 

N‡vrat na hlavn’ stranu