Navrat na hlavni stranu

Kdo se nepoucil z minulosti, musi si ji zopakovat!
Pravil kdysi kdosi a asi je to tak, ale poucit se z minulosti vyzaduje prvne se s tou minulosti co nejvice seznamit, jak nazorne ukazuji rozporne clanky pana Kuna a pana Cermaka.
Ceskoslovenska republika prosla ve svem relativne kratkem zivote mnoha ruznymi udobimi, ktere v nas, starsich, zanechaly mnoho vzpominek a ne vzdy peknych. Proto se snazime najit odpovedi na vsechna ta: Proc to tak bylo a kdo co zavinil.
Je obtizne orientovat se ve vsech tech informacich, povetsinou prikreslenych temi, kdo je predkladaji (viz kazdorocne prepracovavane Dejiny VKSB, kde vcerejsi hrdinove se o rok pozdeji stavali velezradci) a proto si myslim, ze neuskodi podivat se do nejakeho bohatsiho almanachu ceskoslovenskych dejin. V posledni dobe vysla nove prepracovana kniha Karla Pacnera: Osudove okamziky Ceskoslovenska. Neleknete se, ale tech 700 stanek je doslova nabito snad vsim, co s osudem Ceskoslovenska souviselo a i kdyz tloustka a cena teto knihy (45 dolaru v Czech Books - Canada) muze mnohe odradit, myslim si, ze pres to stoji za precteni, Ja jsem ji zhltal za pet dni a musim se priznat, ze mi vysvetlila mnohe, co jsem dosud nevedel a zmenila muj nazor na mnoho udalosti v minulosti Ceskoslovenska .
Netvrdim, ze je to uplna a neomylna sbirka dejinnych udalosti, ale presto doporucuji zvlaste tem, kteri se snazi vysvetlovat dejiny po svem, aby si ji precetli. Velice je napriklad zajimava, malo znama cinnost tehdejsi KGB a vsech tech proruskych komunistickych zlocincu ­ kolaborantu, ale to uz bych predbihal. Posudte sami!
Milan Frybort- Tory Hill

Navrat na hlavni stranu