Navrat na hlavni stranu

Predkola poharu:
Liga mistru -2. predkolo
Viktoria Plzen- Zeljeznicar Sarajevo 4:3

Celou prvni puli hrala Plzen na polovine soupere, dlouhe minuty oblehala jeho sestnactku, do niz se vytrvale tlacila, ale recept na vedouci gol hledala marne. Snad v domneni, ze i druha pule se bude odvijet podle stejne rezie a gol nakonec prijde, zacala Plzen po prestavce hodne vlazne a hlavne nedurazne. Nechala hrat protivnika a ten ji promptne ztrestal. Jamak vysunul Tomice a ten prizemni ranou prekonal Kozacika. Trener Vrba zareagoval na prozity sok dvojnasobnym stridanim, ktere malem prineslo okamzity efekt. Wagner byl totiz hned po prichodu na travnik k vyrovnani hodne blizko. Mic putujici k nemu z leve strany sice usmernoval sikovne, ale ke smule sve i celeho tymu tesne vedle. Co se nepovedlo jemu, napravil zanedlouho Cisovsky, jenz tecoval Daridovu strelu a zdanlive neprekonatelny brankar Hadzic poprve kapituloval. A za dalsi tri minuty byl obrat dokonan, nebot Kolar ve skluzu protlacil mic do sarajevske site podruhe. Plzen se rozjela, Kolar se trefil i podruhe, cimz vedeni sveho tymu pojistil, takze se zdalo, ze Plzen kraci k bezproblemove vyhre. Sarajevo vsak bylo proti, nebot si chtelo uchovat nadeji pro domaci odvetu. Hlavickujici Selimovic vysledek zkorigoval a privodil tak domacim komplikace.Divoka prestrelka ovsem pokracovala. Rajtoral svemu tymu dvougolovy naskok znovu vratil, jenze Bucan se trefil vzapeti take, takze Plzen nakonec pojede k odvete jen s hubenym jednogolovym aktivem. Branky: 63. Cisovsky, 66. a 76. Kolar, 81. Rajtoral - 52. Tomic, 78. Selimovic, 85. Bucan. 10381 divaku.
***
Slovan Bratislava - Ludogorec Razgrad (Bulh.) 2:1 (0:0)
Vstupni zapas do kvalifikace Ligy mistru se pro Slovan dlouho nevyvijel dobre. V 65. minute brankar Putnocky neudrzel strelu z primeho kopu a hostujici Mantyla z dorazky otevrel skore.
Za tri minuty mohli Bratislavsti srovnat z pokutoveho kopu, ale Fort narizenou penaltu nepromenil. Kdyz pak v 81. minute dostal domaci Grendel cervenou kartu, zdalo se, ze se slovenskemu mistrovi sance na postup vzdaluji. Ale Slovan zvladl posledni minuty na jednicku a zaslouzil se o to hlavne stridajici Halenar, jenz ctvrt hodiny pred koncem nahradil Forta. Nejprve v 87. minute srovnal a pak v nastaveni z dalsiho pokutoveho kopu dokonal senzacni obrat. Primo na hristi ho mohl slavit i dalsi cesky fotbalista v dresu Slovanu Jiri Kladrubsky, ktery odehral cely zapas. Branky: 87. a 90.+3 z pen. Halenar - 65. Mantyla.
***
Evropska liga - 2. predkolo
Skonto Riga - Slovan Liberec 2:1 (1:1)

Fotbaliste Liberce prohrali v uvodnim utkani 2. predkola Evropske ligy na hristi Skonto Riga 1:2 a v odvete, ktera je na programu pristi ctvrtek U Nisy, budou dohanet manko. Slovan nastoupil na pude vedouciho muzstva lotysske ligy i s jedenadvacetiletym talentovanym zaloznikem Kalitvincevem a mel vyborny start. V 8. minute naprahl z hranice pokutoveho uzemi Frydek a za prispenim domaciho golmana skoncila vubec prvni strela na branu v siti. Severocechy vedouci zasah povzbudil a brzy mohli svuj naskok zvysit. Rybalkovu strelu ale zneskodnil Grybauskas a vzapeti Kelic orazitkoval po rohovem kopu hlavou brevno. Pote vsak prebrali iniciativu hraci Skonta. Mingazov Kovare jeste neprekonal, ve 39. minute ovsem prihravku Karasauskase pretavil ve vyrovnavaci gol Sabala. Domaci kratce po zmene stran dokonali obrat, kdyz se po zavahani liberecke obrany prosadil Karasauskas. "Oba goly jsme souperi nabidli uplne jak dorostenci," zlobil se Silhavy na zbytecne chyby svych hracu. Branky: 39. Sabala, 47. Karasauskas - 7. vlastni Grybauskas.
***
Sparta Praha - BK Hacken 2:2 (1:0)
Krajne rozpacite vstoupila prazska Sparta na evropskou poharovou scenu. V uvodnim zapase 2. predkola Evropske ligy s Hackenem mela sice dlouho jasne navrch, po dvou trefach sveho noveho kapitana Lafaty uz 2:0 vedla, jenze nepochopitelnym zkratem dovolila svedskemu souperi behem osmi minut skore srovnat. Notne si tak zkomplikovala cestu k odvete za tyden v Götteborgu. Trener Lavicka mel pravdu - svedsky souper byl hodne zradny. V uvodnich deseti minutach se sice nechal zaskocit naporem Sparty, takze se jen zmatene branil, ovsem dvojice urostlych stoperu Björck a Joza toho pres nektera nedorozumeni a zmatky domacim hracum moc nedovolila.
Vysledky slovenskych muzstev: Göteborg-Trencin 0:0 a Ljubljana-Zilina 3:1. Odvety se hraji za tyden.
***
Na Slovensku se jiz zacala Corgon liga
V uvodnim utkani hral prekvapive Slovan Bratislava doma nerozhodne s Dunajskou Stredou 1:1. Ostatni zapasy: Myjava-Banska Bystrica 0:4, Kosice-Zlate Moravce 2:0, Trencin-Nitra 4:0, Senica-Trnava 2:1, Ruzomberok-Zilina 2:0.

Navrat na hlavni stranu