Navrat na hlavni stranu

Hokej
Bude Plzen mistrem v hokeji i ve fotbale?

V Plzni se konal nejen filmovy festival Finale, ale plzensti hokejiste vyhrali i letosni hokejovou ligu, kdyz v rozhodujicim sestem zapase porazila Plzen Zlin 4:3 v prodlouzeni brankou Martina Straky z 97. minuty.
Na Slovensku se stali mistrem hokejiste ze Zvolena, kteri vyhrali serii 4:1 na zapasy a v rozhodujicim utkani zvitezili doma 2:1.
Na Mistrovstvi sveta jsou senzaci Svycari, kteri zdolali nejprve domaci Svedsko 3:2, pak Kanadu po samostatnych najezdech rovnez 3:2 a v pondeli i ceske hokejisty 5:2. Ti podlehli pred tim Svedsku 1:2, takze maji pouhe tri body za vitezstvi nad Beloruskem 2:0. Cesi sice vyhrali nad Slovinskem 4:2, ale prohrali s Kanadou 1:2 a je otazkou, jestli postoupi do ctvrtfinale.
O poznani lepe jsou na tom ve "finske skupine" slovensti hokejiste, kteri zdolali Francii 6:2 a Nemecko 3:2. Prohrali vsak s domacim Finskem 0:2. V nasledujícich zapasech Slovensko dvakrat zavahalo nejprve s Lotysskem 3:5 a na samostatne najezdy i s Rakouskem 1:2. I jeho osud je v techto chvilich nejisty. V pristim cisle prineseme zpravodajstvi z MS od naseho spolupracovnika Jaroslava Kirchnera primo ze sampionatu.
Ve Stanley Cupu po druhe za sebou si cesky hokejovy utocnik David Krejci z Bostonu pripsal tri kanadske body. Ve stredecnim ctrvrtem duelu play off zamorske NHL proti Torontu rodak ze Sternberka znovu exceloval a hattrickem zaridil venkovni vyhru Medvedu 4:3, rozhodujici gol pritom podruhe za sebou vstrelil az v prodlouzeni a po zasluze se stal prvni hvezdou utkani. Boston se ujal vedeni v serii 3:1 na zapasy, jednou asistenci se na tom podilel i dalsi cesky legionar Jaromir Jagr, u vsech branek byl i Zdeno Chara. V nasledujicim utkani sice Toronto vyhralo 2:1, ale Boston vede stale 3:2.

Navrat na hlavni stranu