Navrat na hlavni stranu

Praha slavila i vitezstvi v DC
7. ledna 2012 porazila Ceska republika ve finale Hopmanova poharu Francii 2:0 a odstartovala tak nebyvaly rok ceskeho tenistu. Nasledovalo vitezstvi ceskych tenistek v Poharu Federace letos 4. listopadu (na snimku naseho spolupracovnika A. M. Fojtu) a tuto nedeli v dramatickem souboji zdolala dvojice Berdych-Stepanek Spanely ve finale Davic Cupu. Ceska republika tak ziskala vsechny tri pohary v soutezi druzstev.
Cesti teniste si diky vitezstvi v Davisove poharu upevnili pozici na druhem miste zebricku mezinarodni federace ITF. V cele zustali Spanele, ktere Cesi v prazskem finale porazili 3:2 na zapasy. Jejich naskok vyber kapitana Jaroslava Navratila snizil na 4173 bodu. Treti zustala Argentina.
Cesti teniste ziskali v nedeli slavnou "salatovou misu" poprve po 32 letech. Body zaridili Tomas Berdych a Radek Stepanek, ktery vyhral rozhodujici dvouhru. Za triumf ve finale souteze druzstev si teniste na konto pripsali osm tisic bodu.
Spanele jsou prvni v zebricku, protoze ten se sklada z bodu za posledni ctyri sezony, ktere jsou procentualne upraveny a nejvetsi vahu ma posledni rok. Spanelsko za uplynule ctyri roky DC dvakrat vyhralo (2009, 2011) a letos bylo ve finale. Cesi maji vedle vyhry i body za finale 2009 a semifinale o rok pozdeji, loni hrali baraz.

Navrat na hlavni stranu