Navrat na hlavni stranu

Bravo Veletrh Brno
Casto se velmi pochvalne vyjadruji zahranicni vystavovatele v nekolika svetovych jazycich na adresu poradatele Brnenskeho veletrhu. S dodatkem budeme se tesit na opetovnou navstevu v pristim roce. "Brno je pro nas stoprocentni garanci vystavni prezentace, vcetne bezpecnostnich zajisteni vyznanych statnich navstev. Brno jako vyznamne evropske mesto s podtitulem Veletrzni vynika celou radou faktoru cerpajici z bohate historie.
Namatkou lze se zminit o drivejsich kupeckych cestovatelskych skupinach smerujici do Brna, kde vystavovaly nejnovejsi zbozi v ulicich Brna, posleze na nynejsim Zelnem trhu. V Brne se vystavovalo jiz ve 13. stoleti. S postupem casu zde vzniklo velke textilni centrum, kde byla moznost koupit rozsahly sortiment latek. Drive se mestu rikalo brnensky Manchester garantujici vysokou kvalitu textilni produkce. Tato evropska sila uspesne fungovala do 90. let minuleho stoleti. Bohuzel po roce 1998 se dockala nesmyslneho zruseni, stejne tak ve Zline padla vyroba obuvi, u niz byla zaruka bezpecnost zdravi pro vsechny generace. Soucasna dovazena produkce obuvi po zruseni avizuje znacne zdravotni potize jiz u deti, ale i starsich generaci, coz rikaji velice casto na tiskovych konferencich v Brne svetovi odbornici. Poukazuji na zdravi ohrozujici prvky u dovazene obuvi z Asie. Navzdory vsem prekazkam, obor textilni i obuvni se na brnenskych veletrzich prezentuje s podtrzenou jednickou a predstavuje nove smery jiz ceskych soukromych vyrobcu obuvi i textilu.
Brnenske veletrhy svou vystavni cinnosti zasahuji do vsech oboru lidske cinnosti, coz znamena, ze kazdy mesic navstevnik veletrhu najde to sve co prave potrebuje, vcetne novinek a zavadeni novych technologii. Prostor dostava rovnez lekarstvi s prezentaci novych zarizeni apod.
Areal brnenskeho vystaviste svou optimalni polohou a prostory nabizi cast rovnez mnoha soutezim kulturniho i sportovniho razu Zaplnene ochozy jsou tou nejlepsi odmenou, jak poradatelum, tak i organizatorum.
Je potesitelne, ze do Brna stale vice prijizdi zahranicnich vystavovatelu z nejruznejsich mist sveta. Nelze opominout hojne navstevovane dny mody prezentujic velmi zajimave postrehy. tak napri ceska verejnost se seznamila s uspechem na OH v Londyne ceskymi Gumaky jejichz autorem byla znama modni dvojice Edaniely. Eva Janouskova a Dana Flejsarova. Paradoxem byla skutecnost. ze ceske gumaky mely autory z Ceska, ale byly vyrobeny bohuzel v Cine, pricemz pokud by nedoslo k nesmyslnemu zruseni byvaleho Svitu Zlin mohly by byt gumaky vyrobeny v Cesku.
I tak Brno v pristim roce nabidne velmi bohatou naruc mnoha navstevnikum. Start do nove veletrzni sezony hlasi Brno na dny 17.-20. 1. 2013 Mezinarodnim cestovnim veletrhem. Nasledne prestoze bude asi vladnout zima na molech v arealu brnenskeho vystaviste se bude rozhodovat, co se bude nosit v lete u prilezitosti Mezinarodniho veletrhu mody Styl Kabo 17.-19. 2. 2013 Uvedeny modni veletrh byva hojne navstevovan.
Z dalsich se jiste bude tesit oblibe moto show salon ve dnech 7.-10. 3. 2013 posleze Brnensky Autosalon. Ve vsech pripadech se ocekava velky pocet zahranicnich navstevniku, vcetne silneho zastoupeni ceskych krajanu.
News photo Allan Mirko Fojtu-Brno

Navrat na hlavni stranu