Navrat na hlavni stranu

Gambrinus liga
Magnetem 9. kolo byl souboj Slavie se Spartou v Edenu. Sparta po treti za sebou prohrala, tentokrate 1:0, kdyz jedinou branku domacich vstrelil po trestnem kopu Hubacka hlavou Latka, ktery prehodil vybehnuvsiho brankare Vaclika. Do te doby byly nejvetsim vzrusenim dymovnice a ohnostroje fanousku. Sanci vyrovnat mel v zaveru Balaj, ale jeho tvrdou strelu do leve sibenice vyrazil slavisticky brankar Contofalsky na roh. Utkani sledovalo 15654 divaku. Sparta vsak prohrala i v dohravce 8. kola, kdyz doma podlehla Olomouci 1:2, ackoliv vedla brankou Kadlece z penalty. Ordos v 66. a 78. minute vsak otocil skore. Do cela ligy se dostal Jablonec, kdyz doma remizoval s Duklou 2:2 a to jeste remizu zaridil sedmym golem v teto sezone v posledni minute Lafata. Stejnym vysledkem se skoncilo i utkani Hradec-Liberec. Obe branky hostu vstrelil Stajner, za Votroky Dvorak a sedm minut pred koncem Harba. 2:2 se hralo i v duelu Ostrava-Mlada Boleslav, zatimco 1:1 skoncily dalsi dva zapasy Plzen-Slovacko a Olomouc-Brno. Brno vedlo golem Svancary z uvodu utkani, ale v zapeti Dreksa srovnal a jeste pred polocasem ve 43. minute Dreksa fauloval Svancaru, ktereho museli odnest na nositkach ze hriste. Hralo se tvrde, o cemz svedci dve cervene karty (Skerle - Olomouc, Skoda - Brno). Ve zbyvajicich zapasech Budejovice zdolaly Teplice 3:2 a novacek Jihlava pred vyprodanym hledistem (3970 divaku) prehral Pribram 2:1.
***
Corgon liga
Slovan a Zilina vezou ze svych venkovnich zauasu jen bod, priblizily se jim tak Zlate Moravce, ktere prehraly Trencin. Opet prohrala Trnava, tentokrat v Presove, a zustava posledni. Ruzomberok dostal vyprask od Myjavy, v nedeli uspela Senica v Nitre.
11. kolo: FC Nitra-FK Senica 0:1, MFK Ruzomberok-Spartak Myjava 0:4, MFK Kosice-MSK Zilina 1:1, FC Zlate Moravce-AS Trencin 4:1, Dukla Banska Bystrica-Slovan Bratislava 1:1, Tatran Presov-Spartak Trnava 2:1.
***
Evropska liga
Sparta porazila Bilbao 3:1

Dvacet let trvajici "spanelske" prokleti a ctyri porazky v rade si fotbaliste Sparty nesli na hrbu do druheho utkani v zakladni skupine I Evropske ligy. Proti finalistovi minuleho rocniku vsak byli na Letne proti poslednim zapasum k nepoznani. Aktivnim a nadsenym vykonem se postarali o senzaci, kdyz baskicke Bilbao zdolali 3:1 a spanelskeho soupere tak poprve od roku 1992 dokazali porazit. Dalsi duel ceka Spartu za tri tydny doma s izraelskou Smonou. Branky: 26. Zapotocny, 40. Balaj, 56. Husbauer - 73. De Marcos. 13752 divaku.
Atletico Madrid-Plzen 1:0.
Statecny, ale marny boj. Fotbaliste Viktorie Plzen podlehli ve ctvrtecnim utkani Evropske ligy Atletiku Madrid, kdyz na pude obhajce trofeje druhe nejprestiznejsiho souteze stareho kontinentu inkasovali az ve treti minute nastaveni po paradni delovce Rodrigueze.Plzen byla pri tom plnych devadesat minut rovnocennym souperem a vypracovala si i i nekolik brankovych prilezitosti. 27 000 divaku.

Navrat na hlavni stranu