Navrat na hlavni stranu

Liga mistru
Liberec v 2. kole predkola Ligy mistru mel za soupere kazassky Sachtor Karagandu. Po hubenem vitezstvi 1:0 v Liberci se stejnym vysledkem skoncila i odveta a utkani se muselo prodluzovat. V prodlouzeni Slovan nekolikrat podrzel brankar Bicik a v posledni minute Blazek vyrovnal na 1:1 a tim zajistil Liberci postup do 3. kola, kde Seeverocesi prohrali s Kluzi venku 0:1 i doma 1:2 a Ligu mistru si nezahraji. Sny o Lize mistru se fotbalistum Liberce tedy rozplynuly, uradujici cesky sampion mezi elitu nepostoupil ani na treti pokus. Liberecky trener Jaroslav Silhavy doufal, ze do klicoveho zapasu bude moci nasadit alespon nektere z opor, jejichz start byl nejisty. Nastoupit nakonec mohl jen Bosancic, mezi nahradniky usedl stoper Nezmar (zlomeny malicek na noze), s nakopnutym kotnikem laborujici Kusnir nebyl ani tam. A Stajnera, jehoz na delsi dobu vyradila ze hry plicni embolie, sotva pustili z nemocnice. Liberec se presto bil o vysneny postup statecne. Jenze v nastavenem case prvni pule dala Kluz gol. Po rohovem kopu se mic vratil k Bastosovi, ten poslal lahudkovy obloucek na hlavu Kapetanose a ten zamiril k tyci. Bicik se natahoval marne. Nadeji domaci vykresali v 58. min. Obranci rumunskeho celku pozapomneli na Surala, ten se ritil z prave strany sam na branku a prostrelil golmana mezi nohy. Trener Silhavy se snazil posilit ofenzivu, jak mohl. Stahl hru na tri beky, do hry poslal z lavicky na hrot Nezmara, ale dalsi zasah uz domaci nepridali. Naopak v nastavenem case je definitivne skolil Sougou.
Slovensky mistr MSK Zilina sice vyhral v prvnim utkani 2. predkola nad izraelskym Hapoel Kirjat Simon 1:0, ale v odvete v Haife sverenci holandskeho trenera Franse Adelaara prohrali 0:2. Zilina odolavala az do 70. minuty, kdy si Leitner vstrelil vlastni branku o postupu Izraelcu rozhodl v 78. minute Abuhazira.
Evropska liga
2. predkolo: Apoel Nikosia (Kypr)-Senica 2:0 a 1:0, Slovan-Szekesfehevar (Madarsko) 1:1 a 0:0, Trnava-Sligo Rovers (Irsko) 3:1 a 1:1,
Z ceskych klubu zasahly do 2. predkola Mlada Boleslav vitezstvim 3:0 v prvem utkani doma nad islandskym Thor Akureyri v odvete pak 1:0 a Plzen vyhrala nad gruzinskym Metalurgem Rustavi 3:1 a doma 2:0.
V 3. kole jediny slovensky zastupce Trnava vyhral v Bukuresti nad Steauou 1:0 brankou Mikovice, ale doma prohrali trnavsti fotbaliste 0:3 a jsou ze souteze vyrazeni. Holandsky Twente Enschede zdolal dvakrat Mladou Boleslav 2:0. Postup si naopak zajistila Plzen, ktera prevalcovala polsky Ruch Chorzow venku 2:0 a 5:0 v Plzni a Sparta vitezstvim ve Vidni 2:0 a remizou na Letne 2:2.
Sparta se ve 4. predkolu utka s holandskym Feynordem. Liberec s Dneprem Dnepropetrovsk a Plzen ma za soupere belgicky Lokeren.
Gambrinus liga
Do cela tabulky se dostala Sparta, ktera po uvodni plichte s Duklou 1:1, dvakrat vyhrala 2:1 doma nad Pribrami a venku nad Slovackem 4:1. Nepresvedcive vykony predvadi Plzen. Po vitezstvi 3:0 nad Hradcem, remizovala s novackem Jihlavou 1:1 a dokonce prohrala s dalsim novackem Brnem doma 2:3, ackoliv jeste sedmnact minut pred koncem vedla 2:1. Mezlik a Halaska vsak behem dvou minut otocili skore. Slavia trikrat remizovala doma s Jihlavou 3:3, kdyz v polocase prohravala jiz 0:3, ale v zaveru dokazala srovnat, s Ostravou 2:2 a v zajimavem utkani s Olomouci 1:1. Vedouci branku hosti vstrelil v 12. minute Ordos za Slavii vyrovnal Kisel v 27. minute. Mistr Liberec po uvodnich dvou vyhrach v Pribrami 4:0 a s Duklou 3:2, prohral v severskem derby s Jabloncem, kdyz jedinou branku vstrelil do vlastni site Ukrajinec Ljulka v 74. minute. Ostatni vysledky 3. kola: Budejovice-Ostrava 1:2, Hradec-Jihlava 1:1, Pribram-Mlada Boleslav 1:1 a Dukla-Teplice 4:0.
***
Corgon liga
1. kolo: Zilina-Myjava 1:0, Trencin-Nitra 5:0, Ruzomberok-Zlate Moravce 3:1, Slovan-Presov 2:1, Trnava-Kosice 0:0, Senica-Banska Bystrica 2:3.
2. kolo: Myjava-Zlate Moravce 2:2, Banska Bystrica-Trencin 2:0, Nitra-Ruzomberok 1:1, Presov-Senica 2:0, Kosice-Slovan 1:0.
3. kolo: Trencin-Presov 2:1, Zl. Moravce-Nitra 0:2, Ruzomberok-Bystrica 1:0, Senica-Kosice 2:1, Slovan-Zilina 1:1, Trnava-Myjava 1:1.
4. kolo: Myjava-Nitra 0:2, Presov-Ruzomberok 2:0, Kosice-Trencin 3:0, Zilina-Senice 2:0, Bystrica-Zl. Moravce0:0, Trnava-Slovan 0:1,
5. kolo: Trencin-Zilina 0:2, Ruzomberok-Kosice 3:1, Nitra-Bystrica 1:1, Slovan-Myjava 2:1, Zl. Moravce-Presov 2:0, Senica-Trnava 3:0.
***
Pratelska utkani
Ukrajina - Cesko 0:0

Lonska trpka lekce od Noru se na Ukrajine neopakovala, posledni pripravu pred vstupem do kvalifikace o postup na svetovy sampionat 2014 v Brazilii ceska fotbalova reprezentace ve stredu ve Lvove se stestim zvladla a s domacim tymem uhrala remizu. Pred zarijovym duelem v Dansku o kvalifikacni body to ovsem v jeji hre skripalo, ve druhe puli se musela vlastne neustale branit, ale i kdyz si bez Rosickeho a Plasila nerozhodnym vysledkem zvedla sebevedomi, ma trener Bilek o cem premyslet.
***
Dansko - Slovensko 1:3
Hodne nepovedenou generalku na uvodni zarijovy zapas kvalifikace o postup na mistrovstvi sveta s Ceskou republikou maji za sebou fotbaliste Danska. Sverenci trenera Mortena Olsena ve stredu prohrali v domacim pripravnem duelu se Slovenskem 1:3, prestoze po polocase vedli.
V Odense otevrel skore ve 22. minute utocnik Tobias Mikkelsen svym prvnim golem za reprezentaci. Hostum se vsak povedla zaverecna pulhodina. Po trech minutach na hristi vyrovnal Martin Jakubko, devet minut po nem otocil skore Marek Hamsik a v 87. minute pecetil vyhru Slovaku dalsi nahradnik Lubomir Guldan.
***
Kanada-Trinidad a Tobago 2:0
Vedouci branku Kanady vstrelil v 57. minute Ricketts, druhou branku pripojil v zaveru z penalty Marcel de Jong.

Navrat na hlavni stranu