Navrat na hlavni stranu

Finale hokejove play-offs
Pardubice a Slovan mistry

V zaverecnych dvou utkanich finale ceske extraligy zvitezily Pardubice nad Brnem 6:4 a 5:1. V barazi o ligovou prislusnost zvitezil Chomutov nad Boleslavi 4:3 na zapasy.
Ani sedm zapasu na Slovensku nerozhodlo. Nejprve Kosice prohraly doma se Slovanem 2:5, pak zvitezily 4:2. V Bratislave zvitezil Slovan 3:1, ale v zapeti vedeni ztratil prohrou 1:2. V patem utkani v Kosicich zvitezili domaci v prodlouzeni 2:1. Nasledoval vsak v Bratislave debakl 3:8. V rozhodujicim utkani to bylo po sedesati minutach 1:1 a teprve v 7. minute prodlouzeni Hudacek rozhodl o tom, ze se mistrem stal Slovan. Hudacek byl i autorem prvni branky Slovanu.
***
Mistrovstvi sveta
Cesi zadna slava
Slovensko porazi USA
Zajimavym zpusobem se hraje letosni MS v hokeji. Muzstva jsou rozdelena do dvou skupin. Jedna (B), kde hraji Cesi, se hraje ve Svedsku, druha (A), kde hraji Slovaci ve Finsku. Stejnym zpusobem se bude hrat i pristi rok, s tim rozdilem, ze zaverecne zapasy se hraji po kazde v jine zemi.
Cesi meli v prvnich trech zapasech za soupere muzstva ze Skandinavie. Nejprve po ne prilis dobrem vykonu zdolali Dany 2:0. Danove odolavali skoro dve tretiny. Teprve v zaveru druheho dejstvi Ales Hemsky vstrelil vedouci branku ceskeho tymu a v zaveru utkani vitezstvi potvrdil Petr Tenkrat. V druhem utkani Cesi nestacili na Svedy a prohrali 1:4 a to mohla byt prohra jeste vyssi. Jedinou ceskou branku zaznamenal za stavu 0:2 v uvodu treti tretiny Petruzalek. V pondelnim utkani proti Norum, Cesi dvakrat prohravali, ale v prvni tretine Ales Hemsky z nahravky Petra Nedveda vyrovnal na 1:1. V druhe tretine David Krejci ranou do praveho horniho rohu srovnal na 2:2. V zaverecne casti hry se dokonce Cesi ujali vedeni Michalem Frolikem, ale nakonec se prodluzovalo a jeli samostatne najezdy, v kterych byl pouze uspesny Ales Hemsky. Cesi si za vitezstvi 4:3 pripsali dva body. V dalsim utkani pak Cesi porazili Lotyse 3:1.
Slovensko dvakrat prohralo o branku. Poprve s Kanadou 2:3, po druhe s Finskem 0:1. Presto v obou zapasech podalo skvely vykon. Autory branek proti Kanade byli Tatar a Bartovic. V dramatickem utkani porazilo Slovensko Spojene staty 4:2 a Kazachstan 3:2.
abe

Navrat na hlavni stranu