Navrat na hlavni stranu

Konec legendy - Prague Bistro
30. dubna 2012 pribyla mezi obeti casu dalsi: Prague Bistro, a to je ztrata tezka. Z nekolika duvodu:
1. Zmizel kus (a poradny) krajanskeho folkloru
2. Zmizela vynikajici kuchyne, kam se usle poutnice a poutnici chodili obcerstvit, ne-li manou, tak alespon ceskymi pochoutkami.
3. Snizi se pocet inzerentu.
4. Vzroste pocet sebevrazd. 
Ja se s Prague Bistro rozloucil tyden pred jeho predcasnym koncem. Dal jsem si jitrnici s bramborem a bilym zelim. Chutnalo mi to. A chutnalo by mi to mnohem vic, kdyby mi do opecene jitrnice nekanuly slzy...
Neloucil jsem se jen s Prague Bistro, ale take s Prague Emporium of Fine Foods, Prague Deli a J.Rousal Prague Ham Shop a mozna jeste s nekolika dalsimi jmeny. Ja si je pamatuji vsechny. Pocinaje v roce 1952 (stejny rok, kdy jsme tu, Jan Marr, Mary Marr, Antonin Vecera, N. Hradska, Vlasta Tichopadova, Jirka Corn, Slavka Cornova a rada dalsich v hale Masarykova domu zahrali Strakonickeho dudaka), kdy J. Rousal na 638 Queen Street West otevrel svuj shop. Pan Rousal byl ­ pokud vim, prvnim vyrobcem prazskych parku v Torontu. Po nem to prevzali Pichlikovi a nakonec Kralovi. Nenakrmili vas jen ve svem obchode. Udelali vam hostinu u vas doma, ja vidaval Tonyho na univerzite, kde byl velmi popularni, a jine cleny rodiny na divadelnich hrach (nekdo mi rekl ­ ale nemam to overene ­ ze Kralovi na divadelnich predstavenich budou sve hrisne vyrobky prodavat i v budoucnosti. Ale jak rikam ­ nebo pisi ­ ja za to nerucim). Ja si myslim, ze podnikum jako Prague (cokoliv) by melo byt zakazano svuj podnik zavirat (ja budu mit co delat, abych nespachal sebevrazdu). Ale kdyz uz to udelali, tak mohu jenom podekovat za sedesat let vzorne sluzby nam a vubec vsem zakaznikum. Delali nam cest!
Josef Cermak

Navrat na hlavni stranu