Navrat na hlavni stranu

Gambrinus liga
Pondelnim televiznim derby Slavia-Viktorka Zizkov 2:0 se skoncilo 24. kolo Gambrinus ligy. Viktorka mela v prvnim polocase nekolik sanci, ktere nevyuzila. V muzstvu Slavie podal vynikajici vykon nejlepsi hrac na hristi sestatricetilety Stanislav Vlcek, po jehoz akci po pravem kridle v 58. minute si srazil mic do vlastni branky zizkovsky Bartl. Druhy gol pridal z uhlu Jarolim v 76. minute. Utkani sledovalo 3986 divaku. Kuriozitou bylo, ze v zaveru zapasu nastoupil ctvrty z dynastie Veselych, Daniel, vnuk legendarniho Frantiska Veseleho a syn Frantiska Veseleho III. Slagrem kola byl vsak zapas Liberec-Sparta, v kterem vyhrali zaslouzene hoste 3:1. Liberec podal slaby vykon a v polocase prohraval brankou Husbauera v 73. minute Krejci dal druhou branku Sparty. O dve minuty pozdeji dal sice kontaktni gol Sural, ale deset minut pred koncem to byl opet Krejci, ktery uzavrel skore utkani. V zaveru pak Sparta kontrolovala hru. Na Velky patek se hrala tri utkani. Fotbaliste Mlade Boleslavi neukoncili svoji vysledkovou krizi a po prohre s Olomouci 2:3 potreti za sebou vysli bodove naprazdno. Sigma duel otocila ve druhem polocase a po treti jarni vyhre na hristi soupere nakrocila k zachrane. Na sestupove pricky ma uz osmibodovy naskok. Hrdinou Hanaku se dnes stal zaloznik Martin Pospisil, ktery se blyskl dvema trefami, svymi prvnimi v nejvyssi soutezi. Mizerie klokanu nema hranic a konce a ani lecba trenerem Weberem nepomaha, nebot i pod jeho vedenim jdou od prohry k prohre. V malem prazskem derby prohrali na Julisce s Duklou 0:2, nebot v konfrontaci s ligovym novackem nemeli sebemensi narok. Na vitezstvi tak cekaji uz plnych patnact kol a ted uz se netresou, ale primo klepou o ligovy osud. Branky Dukly vstrelili Lietava a Hasek. Utkani sledovalo 2857 divaku. Poprve od 5. kvetna 2010 vyhrali Budejovice venku diky brance Sandra v zaveru prvniho polocasu v duelu s Teplicemi, V prestrelce v Pribrami nakonec zvitezili domaci nad Jabloncem 4:3. Jablonecky David Lafata, ktery dal uz v teto sezone 23 golu tak stanovil novy rekord ceske ligy. V nedeli pak Plzen zdolala Slovacko 1:0 brankou Bakose a Ostrava v boji o zachranu vyhrala v Hradci, kdyz jeji jedinou branku vstrelil Gregus z penalty.
Ales Brezina, sport.cz
***
Slovenska Corgon liga
25. kolo:
MSK Zilina-Slovan Bratislava 3:0 (0:0), Spartak Trnava-Tatran Presov 1:0 (1:0), Banska Bystrica-MFK Kosice 0:0, FC Zlate Moravce-Dunajska Streda 3:2 (2:1), MFK Ruzomberok-FC Nitra 1:1 (0:1), FK Senica-AS Trencin 4:0 (2:0).
26. kolo: MFK Kosice-FC Zlate Moravce 0:1 (0:0), FK Senica-MSK Zilina 1:1 (1:1), Dunajska Streda-MFK Ruzomberok 0:1 (0:1), Tatran Presov-Banska Bystrica 5:2 (0:1), AS Trencin-FC Nitra 5:2 (0:1), Slovan Bratislava-Spartak Trnava 0:0.
Druhou slovenskou ligu vede Myjava s 51 body pred Podbrezovou 44 bodu Zadluzena Petrzalka je s 18 body posledni dvanacta. Legendarni Inter Bratislava hraje az 4. slovenskou ligu.

 

Navrat na hlavni stranu