Navrat na hlavni stranu

Gambrinus liga
Slagrem 19. kola byl souboj vedouci Sparty s mistrovskou Plzni, ktery prinesl vynikajici fotbal. Nastup pred 17895 divaky patril hostum a jiz ve 3. minute Bakos prosel spartanskou obranou a zajistil hostum vedeni. Dalsi branku pripojil nejmensi hrac na hristi Pilar hlavou o deset minut pozdeji. Kuriozni byla jedina branka Sparty, kdy Kweuke lezici na zemi se doplazil k mici a rovnez hlavou dostrkal mic do plzenske site. Plzensky Horvath sice nepromenil kontraverzni penaltu, ale Bakos v 59. minute upravil na konecnych 1:3. Z prazskych tymu si vedla dobre pouze Dukla, ktera brankami Hanouska a Pazlera porazila na Julisce Slovacko. Osudnou pro Bohemians v souboji s Ostravou se stala 28. minuta, kdy po rohu hlavickoval Cverna a Droppa doklepl mic za Snozikova zada. Zizkov prohral v Olomouci 1:2. Obe branky vitezu vstrelil Varadi. Mlada Boleslav nakonec udolala Slavii 3:2. Boleslav dvakrat vedla a Slavia dvakrat srovnala skore, ale Zahustel v 71. minute dopravil po treti mic do slavisticke site. Po teto prohre rezignoval nepopularni trener Frantisek Straka na svoji funkci. Liberec nevyuzil sve sance dotahnout se na vedouci Spartu a prohral v Teplicich 0:1. Zbyvajici zapasy skoncily nerozhodne: Jablonec-Budejovice 1:1 a Pribram-Hradec 0:0.
Vysledky 18. kola: Hradec-Sparta 1:0, Ostrava-Jablonec 2:2, Slovacko-Olomouc 0:1, Liberec-Pribram 2:0, Zizkov-Mlada Boleslav 1:2, Budejovice-Bohemians 3:1, Plzen-Dukla 1:1 a Slavia-Teplice 0:0.
***
Slovenska Corgon liga
19. kolo
bylo odlozeno na 27. brezna 2012. 3. a 4. brezna se hralo 20. kolo: Presov-Kosice 0:1, Senica-Nitra 3:1, Slovan-Dunajska Streda 3:1, Zilina-Ruzomberok 2:1, Trnava-Zlate Moravce 1:0, Trencin-Banska Bystrica 2:2.
***
Kopana
Irsko -Cesko 1:1, pratelske utkani v Dublinu. Vedouci branku vstrelil v 50. minute Baros. Za Iry vyrovnal z tezkeho uhlu ctyri minuty pred koncem Cox. Slovensko vyhralo v Turecku 2:1. Branky: 24. Weiss ml., 39. Stoch. Za Turecko tri minuty pred koncem Tunay Torun.
V Evropske lize hrala Plzen s Schalke v Plzni 1:1, v Gelsenkirchenu se pak pod strechou skoncil zapas v normalnim case take 1:1, prestoze hrali Plzenaci o deseti hracich bez vylouceneho Bakose, podarilo se Rajtoralovi v zaveru vyrovnat. V prodlouzeni pak oslabena Plzen dvakrat inkasovala a prohrala 1:3.
***

Navrat na hlavni stranu