Navrat na hlavni stranu

Cesi uhrali remizu, Slovensko vybouchlo s Armenii
V kvalifikacnim zapase na EURO 2012 v Glasgowe uhrali Cesi remizu se Skotskem 2:2. Skotove dvakrat v Hampden Parku vedli. Stridajici Jan Rezek nejprve nastrelil tvrdou ranou Plasila, od ktereho se mic odrazil do skotske branky. V posledni minute pak zrejme nafilmoval pad, po kterem nizozemsky rozhodci Kevin Blom odpiskal penaltu, z ktere Kadlec vyrovnal. Rezek pro CTK tvrdil, ze skotsky obrance mu zavadil o nohu, cimz ho rozhodil. Rozhodci pak na druhe strane podobny zakrok v nas neprospech nepiskl.
Fotbaliste Skotska vsak stale zivi nadeji na postup do baraze o EURO 2012 na ukor ceskeho tymu. V kvalifikacnim duelu totiz porazili doma Litvu 1:0, ktera tak o sanci na postup prisla a v tabulce skupiny I stahli naskok Bilkovy druziny na 2 body. Cesi potrebuji k absolutni jistote postupu uhrat v zaverecnych utkanich proti Litve a Spanelsku ctyri body. Spanele si drtivou domaci vyhrou 6:0 nad Lichtenstejnskem zajistili postup na sampionat. Oba souperi se pritom v zaverecnych dvou kolech stretnou s jasnym lidrem skupiny Spanelskem (Cesi 7. rijna doma, Skoti o ctyri dny pozdeji na Pyrenejskem poloostrove). Skotsko vstoupi do finaloveho bloku kvalifikace 8. rijna v Lichtenstejnsku a Cesi zakonci svuj boj o EURO v Litve.
Slovensko sice uhralo v Dublinu remizu 0:0, ale nezvladlo svou ulohu favorita o par dnu pozdeji v Bratislave a cestu na mistrovstvi Evropy si vyrazne zkomplikovalo po domacim debaklu 0:4. Vsechny branky Armencu padly v druhem polocase: 57. Movsisjan, 70. Mchitarjan, 80. Kazarjan, 90.+1 Sarkisov. Rozhodci: Borski (Pol). Slovaci se ve skupine B vinou horsiho skore propadli az na ctvrte misto s tribodovou ztratou na vedouci Rusko. Cesi v priprave porazili na Letne Ukrajinu 4:0, Branky: 3. z pen. a 12. Kadlec, 47. Rezek, 51. Kolar.
***
Jablonec rozdava debakly
Neuveritelnou streleckou formu maji na podzim fotbaliste Jablonce. Svym souperum nadeluji debakly a nedelaji rozdil, jestli je to v domaci lize nebo poharove soutezi. Z poslednich ctyr ligovych kol vytezili dvanact bodu a hladce postoupili dal v Ondrasovka Cupu. "Je to prijemne, ale neni to duvod, abychom propadali nejake prehnane euforii. V lize jsme porazili celky z dolni poloviny tabulky, coz bylo skoro povinnosti. Kdezto nase ambice smeruji na opacny pol tabulky," rekl jablonecky trener Frantisek Komnacky pro Sport.cz. Jablonec porazil v nedeli Slavii 4:0. Slavia je po tomto zapase v ligove tabulce dvanacta. Po zapase nekolik desitek priznivcu zablokovalo cestu ke klubovemu autobusu a chtelo od hracu vysvetleni. Slavistickym fanouskum se nelibily posledni vykony a pozadovali od fotbalistu vetsi nasazeni. Po zhruba dvacetiminutove rozmluve s hraci hostujici priznivci nechali autobus s tymem odjet. Fotbaliste Ceskych Budejovic pod novym trenerem Frantiskem Ciprem v prvni lize remizovali s Banikem Ostrava 0:0. Dosud neporazena Boleslav prohrala doma s Libercem 1:4. Bohemians s Cecho-Argentincem Sumskym pouze remizovali doma se Slovackem 1:1. Plzen o deseti hracich vyhrala v Olomouci 3:2. Dukla rozdrtila Hradec 4:0 a Teplice zvitezily nad Pribrami 2:1. Prazske derby Sparta-Viktorie Zizkov se hralo az po uzaverce tohoto cisla.
***
Corgon liga
8. kolo: Zilina-Zl. Moravce 2:2, Trnava-Banska Bystrica 3:1, Slovan-Nitra 0:0, Trencin-Kosice 4:1, Presov-Dunajska Streda 0:2, Senica-Ruzomberok 2:1.

Navrat na hlavni stranu