Navrat na hlavni stranu

Jeden za osmnact...
Za kolik je ten druhy, tezko mohu posoudit. Je to evergreen, opet se pokusila socialni demokracie svrhnout vladu a opet se ji to nepodarilo. V Kanade se to opozici podarilo a take v tom nevidim tragedii. To je zakon demokracie, ze vlada chce mit pevnou ruku a opozice se snazi ji v tom zabranit.
Rozdil jsem videl spis v kulture, jak se to delo. Zatimco v Kanade se diskutuje o rozpoctu a obcas se objevi nechutna reklama. Zde to poslanci skutecne rozbalili. Nutno rici, ze obcas to ma i humor. Jako vtipne jsem pokladal, kdyz soc. demokrat David Rath rekl, ze si vazi pana Kalouska jako slusneho cloveka, ale ze mu to nikdo neveri.
V diskusich s Rostou Firlou, ktere cas od casu probehnou v nasich novinach, zastavam spise pozici stredu. Nemam rad frazovitou retoriku premiera Necase, ci hystericke setreni poslancu TOP 09. Pripadaji mne naprosto trapne krize ve zdravotnictvi a vyvolavani pocitu, ze si cesti statni zamestnanci ziji nad pomery.
Statni zamestnanci v CR jsou jedni z nejhure placenych v EU. Na nich se da tezko neco usetrit. Da se usetrit na statnich zakazkach, kde se skutecne penize firmam sypou oknem.
Nemam duveru ani k ODS ani ke Kalouskove TOP 09. Nejsem nadsen ani z cernohorskeho knizete. Vstup bezpecnostni agentury ABL Vita Barty do politiky mi pripada obludny.
Nedivim se, ze tato vlada nema podporu obycejnych lidi. Bylo to nekdy vubec horsi? Dovolim si tvrdit, ze ano. Copak jsme zapomneli na skandaly kolem Jiriho Paroubka. Tajne jsem veril, ze se tato strana s timto dinosaurem (tvor, ktery vyhynul) rozloucila. Toto me doufani trvalo do utery do 17 hodiny, kdy vystoupil v primem televiznim prenosu David Rath se svou uvodni zertovnou poznamkou. Rekl jsem si, konecne tam hovori nekdo, kdo je inteligentni. Jenze pak jiz jsem nemohl verit svym usim. Skutecne jsem nemohl uverit tomu, ze by byl nekdo v parlamentu tak neinformovany.
Pustil se do noveho ministra vnitra. Obvinil ho, ze ma stejnou bezpecnostni agenturu jako Vit Barta. Jan Kubice, pokud vim nikoho nezamestnava a je to spis poradenska kancelar. V zadnem pripade ne bezpecnostni. Pokud vim tato agentura neoperuje ani se vzduchovkami ci poplasnaky. Ze by to tento nestor ceske politiky nevedel? Vzdyt se na projev velice peclive pripravil? A jiste mu jeho lide prinesli seznam vsech spatnosti, ktere o Kubicovi vedeli a hned pokracoval pribehem o pani, kterou zatkli na letisti a drzeli ji mesic ve vezeni. Ano to je spatne.
Ale o tom, kdo je ve vazbe nerozhoduje nekdo, kdo je u policie. Od toho mame nezavislou justici. Ze by to pan doktor take nevedel. A pak prisel s tim, ze novy ministr vnitra zmaril volby Pry nalezl nejaky papir a bezel s nim hned do parlamentu. Jenze pan hejtman zapomnel dodat, ze ten papir se nalezl u zavrazdeneho clena podsveti Mrazka a ze by s nim Jan Kubice nebezel do parlamentu, kdyby tehdejsi ministr vnitra soc. demokrat Bublan to nechal radne prosetrit.
Dr. Rath mne svym plamennym projevem presvedcil, ze se socialni demokracie prece jen neocistila a nezreformovala a ze by nebylo o co stat, i kdyby byly predcasne volby. Bud pan poslanec hovoril zamerne nepravdu nebo je skutecne tak nekompetentni a neznaly veci, prestoze obcas ma i vtipne poznamky.
Ales Brezina - Praha

Navrat na hlavni stranu