Navrat na hlavni stranu

Novorocni pozdrav z ceskeho velvyslanectvi

Vazeni pratele,

V dobe blizici se vanocni atmosfery a rodinnych a pratelskych setkani se snad vsichni snazime najit si cas na male bilancovani a ohlednuti za nasimi uspechy a radostnymi udalostmi nebo se naopak poucit z neprilis vydarenych momentu v nasem soukromem i pracovnim zivote. Proto bych se s vami i ja rad podelil o male zhodnoceni uplynuleho obdobi.

Ceska republika prozila velmi pestry rok, behem nejz jsme meli moznost opet rozhodovat o politicke reprezentaci naseho statu od mistni po parlamentni urovne. Behem voleb do Poslanecke snemovny jste meli moznost volit na zastupitelskych uradech take vy, krajane zijici v zahranici. Velmi bych si pral, aby tuto prilezitost - byt v nekterych ohledech stale limitovanou, v budoucnu vyuzivalo daleko vice z vas vcetne mladsi generace.

Dulezitych temat, ktere nase zeme v minulem roce resila a ktere se vzhledem ke sve komplexnosti budou objevovat i v nasledujicich letech neni malo, at se jedna o dusledky dlouhodobe ekonomicke krize, hospodareni statu nebo o prijeti dulezitych reforem, ktere vyznamne ovlivnuji prakticky zivot nas vsech. Take v Kanade jsme prozili velmi cile obdobi ve vsech oblastech vzajemnych vztahu a jediny vazny problem predstavuje ­ bohuzel - pretrvavajici vizovy rezim. Verim vsak, ze zapocate zmeny doma i zde v Kanade se budou ubirat spravnym smerem a vzajemnou spolupraci nas vsech, obcanu Ceske republiky, tomuto vyvoji napomuzeme.

Vazeni pratele, dovolte mi, abych Vam vsem jmenem svym i jmenem celeho velvyslanectvi Ceske republiky v Ottawe popral klidne a prijemne proziti vanocnich svatku a hodne zdravi a osobniho stesti v novem roce 2011.

Ing. Karel Zebrakovsky
velvyslanec CR v Kanade

***
Velvyslanec Slovenskej republiky v Kanade
Milan Kollar
a pracovnici velvyslanectva
praju vsetkym citatelom Satelittu
spokojne a radostne prezitie Vianocnych sviatkov v kruhu svojich najblizsich
ako i vela stastia, zdravia a uspechov v novom roku 2011.

 

Navrat na hlavni stranu