Navrat na hlavni stranu

Gymnasticke zavody deti Sokola Toronto
V sobotu 29. kvetna se konaly v prostorach klubu Steeles West Gymnastics v North York gymnasticke zavody deti Sokolske jednoty torontske. Uz v pul ctvrte si deti za dozoru instruktoru opakovaly soutezni sestavy. Presne ve ctyri hodiny zaznely fanfary, a soutezici, instruktori a soudcove nastoupili k slavnostnimu zahajeni za zvuku Sukova pochodu a pod praporem Sokolske zupy kanadske.
Devcata a chlapci ve veku od 4 do 12 let predvedli pekne vykony, a ukazali co se za minuly rok naucili a jake udelali pokroky. Soutezilo celkem 22 zavodniku - ctyri skupiny zakyn a jedna skupina zaku. Dve trilete holcicky sice nezavodily, ale predvedly co umi, a stuzku za ucast take dostaly.
Po vyhlaseni vitezu a rozdani medaili a stuzek za ucast, deti i rodice oslavili uspechy pizzou. Neni ani treba dodat, ze spokojenost byla obrovska.
V zapeti se 13. cervna konal piknik na Toronto Island, 26. cervna ceka deti vystoupeni na Ceskem a Slovenskem dni na Masaryktownu a 7. srpna zupni letni hry tamtez. Nez se nadejeme, bude tu zari, a zacnou zase pravidelna sobotni cviceni pro deti. Doufame, ze pristi rok bude soutezicich jeste vic.
Vsem kdo se o uspesny prubeh gymnastickych zavodu zaslouzili patri nas dik.
Anna Janousova
Vzdelavatelka jednoty

Navrat na hlavni stranu