Navrat na hlavni stranu

Gambrinus liga: 1. Sparta, 2. Jablonec, 3. Ostrava
29. kolo
rozhodlo o druhem sestupujicim, kterym se stali po remize 0:0 ve Vrsovickem dolicku fotbaliste Kladna. Smutek vsak zustal i na tvarich hracu Bohemians 1905, kteri sehrali posledni zapas na svem stadionu. Protesty fanousku proti likvidaci stadionu, odnesla i okna na vrsovicke radnice. Bohemians 1905 budou hrat v pristich peti letech v Edenu na Slavii. Druhy sestupujici strizkovsti Bohemians hrali v Plzni rovnez nerozhodne 2:2 a opousteji ligu s -4 body. V boji o titul uhrala Sparta bod v Liberci remizou 2:2, kdyz obe branky Sparty vstrelil kandidat na misto v slovenske reprezentaci Juraj Kucka. Naopak Ostrava se pripravila o sanci na titul remizou doma rovnez 2:2 s Mladou Boleslava, zde vyrovnaval za hosty v posledni minute Ivo Taborsky. Ctvrte Teplice rovnez remizovaly 1:1 s Olomouci, takze se objevila sance pro Jablonec, ktery vyhral na Slavii 3:0. Ironii bylo, ze prvni dve branky hosti vstrelili dva byvali slaviste Pekhart a Jarolim, treti pripojil Lafata. Po utkani jsem se zeptal Tomas Pekharta, jak vzpomina na Toronto, kde byl na MS dvacitek. Rekl, ze to bere zatim jako jeden z vrcholu sve kariery. Nelituje vsak toho, ze odesel v mladi do Anglie byla to pro nej cenna zkusenost. Slovacko se zachranilo v lize vitezstvim nad Pribrami 2:1 a Budejovice prohraly s Brnem 1:3.
V poslednim 30. kole se rozhodlo o titulu Sparty, ktera zvitezila 1:0 nad Teplicemi, kdyz jedinou branku vstrelil hlavou v 47. minute Repka. Nutno rici, ze teplicky brankar Slavik si na mic sahl a mnoho nechybelo, aby mic vyrazil na roh. Ostrava prohravala od 7. minuty v Pribrami 0:1, ale Varadi v 28. minute vyrovnal a utkani se skoncilo 1:1. I zde byly vytrznosti ostravskych fanousku. Tato situace nahrala Jablonci, ktery doma zvitezil nad Budejovicemi 2:0 brankami Drska a Lafaty z penalty. I Slavia zvitezila brankou Jiriho Cerneho v Boleslavi, coz ji vyneslo sedme misto, ale zustaly ostudne -4 body v tabulce pravdy. Jeste hure dopadlo Brno, ktere prohralo doma s Bohemians 1905 1:2 a skoncilo celkove jedenacte. Olomouc bez problemu porazila sestupujici Strizkov 3:0. Plzen hrala se Slovackem nerozhodne 2:2 a sestupujici Kladno prohralo pred slabou navstevou 720 divaku s Libercem 1:2. Finale Ondrasovka Cupu Jablonec-Plzen se hralo az po uzaverce tohoto cisla.
Asi nejhezcim zapasem vsak bylo utkani, pri kterem se loucil Vladimir Smicer se svou fotbalovou karierou. V exhibicnim zapase Slavia-Sparta se s nim prislo rozloucit trinact hracu, kteri byli v tymu vicemistru Evropy z roku 1996 vcetne Pavla Nedveda, Patrika Bergra, ktery hral za Slavii, ci skveleho Petra Kouby v brance Sparty. V zaveru utkani pak vystridal Vladimira Smicra jeho sestilety syn Jiri, ktery symbolicky vstrelil vyrovnavaci branku na 6:6. Cestny vykop provedla dalsi legenda ceskoslovenskeho fotbalu Josef Masopust. Krome Smicra byl pochopitelne ve stredu pozornosti novinaru Pavel Nedved, ktery se bude starat o mladez Juventusu Turin, ale take Lubos Kubik, ktery se stal asistentem trenera americke reprezentace pred MS v JAR. Jelikoz vetsina americkych reprezentantu hraje v Evrope, jezdi Lubos Kubik po Evrope a sleduje jejich vykony. Jak si povedou Americane na MS to napovi pristi tyden v Hartfordu, kde se stretnou prave s Ceskou reprezentaci.
abe

Na Slovensku Zilina pred Slovanem, sestupuje Petrzalka
31. kolo:
Dunajska Streda-Slovan Bratislava 0:1 (0:1), MFK Ruzomberok-FK Senica 2:1 (0:1), Banska Bystrica-FC Nitra 3:1 (1:1), MFK Petrzalka-MFK Kosice 0:0 (0:0), MFK Dubnica-MSK Zilina 1:1 (0:1), Tatran Presov-Spartak Trnava 3:0 (0:0)
32. kolo: FK Senica-FC Nitra 1:2 (0:0), MFK Ruzomberok-MFK Petrzalka 1:0 (0:0), Slovan Bratislava-Banska Bystrica 2:0 (1:0), MFK Kosice-Tatran Presov 3:1 (1:0), MSK Zilina-Dunajska Streda 4:0 (1:0), Spartak Trnava-MFK Dubnica 0:1 (0:0)
33. kolo: MFK Dubnica-MFK Kosice 1:1 (0:0), Banska Bystrica-MSK Zilina 1:1 (1:0), FC Nitra-Slovan Bratislava 2:5 (0:1), MFK Petrzalka-FK Senica 1:2 (1:1), Dunajska Streda-Spartak Trnava 2:1 (0:0), Tatran Presov-MFK Ruzomberok 0:0.

 

Navrat na hlavni stranu