Navrat na hlavni stranu

INFORMACE O VOLBACH 2010
Volby do Poslanecke snemovny Parlamentu Ceske republiky se budou konat na Generalnim konzulatu v Torontu a na velvyslanectvi v Ottawe ve dnech 27. a 28. kvetna 2010 od 14.00 do 21.00 hod. mistniho casu (ET).
Mejte prosim na pameti, ze zakladni podminkou ucasti ve volbach je registrace v seznamu volicu, a to nejpozdeji do 18. dubna 2010. Obcane, kteri se zapsali do seznamu volicu jiz pri volbach v roce 2006 se znovu registrovat nemusi (doporucujeme vsak telefonicke overeni teto skutecnosti).
Samotna registrace je velmi jednoduchou zalezitosti. Do seznamu volicu budete zapsan/-a na zaklade pisemne zadosti.  Tuto zadost muzete bud zaslat postou nebo predlozit osobne na generalnim konzulatu (pokud se nemuzete dostavit v obvykle pracovni dobe, volejte 416 972 1476, radi vyjdeme vstric Vasim casovym moznostem). Zadost musi byt dolozena originalem, popripade overenou kopii dokladu potvrzujicich totoznost, statni obcanstvi Ceske republiky a bydliste v uzemnim obvodu zastupitelskeho uradu.
Obvykle predkladanymi dokumenty byva pas CR (dosvedcuje statni obcanstvi CR a totoznost) a napr. ridicsky prukaz vydany prislusnou kanadskou provincii  (dosvedcuje bydliste v konzularnim obvodu a opet totoznost)
Opakujeme, ze zadost o zapis do zvlastniho seznamu volicu musi byt zastupitelskemu uradu dorucena nejpozdeji dne 18. dubna 2010.
Pri vlastnich volbach se volic bude muset prokazat platnym pasem, nahradnim cestovnim dokladem nebo obcanskym prukazem Ceske republiky. Hlasovaci listky obdrzi volici ve volebni mistnosti ve dnech voleb. Jako volebni obvod, do nehoz budou volit obcane CR v zahranici, byl vylosovan opet Jihocesky kraj.
Voleb na Generalnim konzulatu v Torontu se mohou zucastnit vsichni cesti obcane dlouhodobe zijici ve vetsine okresu provincie Ontario (zhruba od mesta Belleville na zapad; presny seznam okresu naleznete na www.mzv.cz/toronto) v Manitobe, Saskatchewanu a Alberte.

Za tym Generalniho konzulatu Ceske republiky v Torontu
Richard Krpac, generalni konzul

* Upozornujeme, ze tento inzerat ma informativni charakter a neni vycerpavajici informaci o nalezitostech voleb a ucasti volicu. Podrobne informace v pripade zajmu lze najit na webove strance Ministerstva vnitra www.mvcr.cz nebo na strankach zastupitelskych uradu CR v zahranici.

 

Navrat na hlavni stranu