Navrat na hlavni stranu

V Nokturnech vystoupi Karolina Kubalkova
Minuly kveten oznamila Karolina (nam rodicum), ze neni schopna studovat uspesne dva rozdilne hudebni nastroje a tudiz volba nastroje, s kterym se rozlouci, padla na housle. Velice nas to trapilo, ale nakonec jsem sam priznal, ze v dnesni dobe technicky dokonala virtuozita je absolutne nezbytna pro karieru profesionalniho muzikanta.
Karolina navic projevila take zajem o studium na jedne ze dvou vyhlasenych hudebnich instituci ­ na Prazske konzervatori nebo na HAMU (Hudebni akademii muzickych umeni). Volba padla na HAMU, i kdyz je to uciliste pro absolventy s ukoncenym stredoskolskym vzdelanim, coz Karolina jeste nema. Koncem ledna tohoto roku skutecne do Prahy odjela a uspesne prijimaci zkousky do akademie absolvovala. Podminkou vsak je, ze musi behem studii na HAMU do dvou let maturovat.
Na nadchazejicim recitalu se Karolina predstavi programem, ktery predvedla prijimaci komisi HAMU a pro poteseni vsech prospikovala porad vyberem z Dvorakovych Slovanskych tancu v skladatelove puvodni verzi pro ctyrrucni klavir. A protoze Karolina ctyri ruce nema, a ja uz mam jen jednu, dovoluji si vam, s mnoha diky a s vdecnosti, predstavit moji vzacnou kolegyni a pritele, klaviristku Prof. Karen Quinton, ktera se ochotne nabidla zasednout tam, kde jsem doufal, ze zasednu ja. Karen je skvela klaviristka a muzikantka a je dlouholetou clenkou klavirni fakulty Torontske kralovske konzervatore.
Otec (nebo-li Antonin Kubalek)
***---
Nokturna v meste
Karolina Kubalek
spolu s profesorkou Karen Quinton
vystoupi v nedeli 14. brezna 2010
v kostele sv. Vaclava
496 Gladstone Ave. Toronto
Program
Antonin Dvorak
(1841-1904): Slovanske tance op. 46
# 2 e-moll, #1 d-dur
J. S. Bach (1685-1750): Z temperovaneho klaviru
Preludium a fuga, kniha II.
Ludwig van Beethoven
(1770-1827): Variace c-moll WoO 80
Frederic Chopin (1810-1848): Etydy
Etyda as-dur, op. 25 # 1, Etyda ges-dur, op. 25 # 7
Prestavka
Frederic Chopin:
Balada f-dur op. 38 # 2
Bohuslav Martinu (1890-1959): Z
deseti preludii
Tanec - Grave - Etyda
Antonin Dvorak: Slovanske tance
# 10 e-moll, op. 72, #8 g-moll op. 46

 

Navrat na hlavni stranu