Navrat na hlavni stranu

Kanadsky pianista a skladatel Martin Mayer ve spolupraci s Canadian Cancer Society ucti pamatku Karla Cernocha
Vancouver, 24. listopadu 2009 ­ Kanadsky hudebnik Martin Mayer se kratce po uspesnem podzimnim koncertnim turne v Asii bez oddechu pousti do dalsiho projektu. Vancouversky pianista a skladatel zahajil celorocni kampan pro ziskani financnich prostredku pro kanadskou spolecnost bojujici proti rakovine (Canadian Cancer Society) k ucteni pamatky sveho blizkeho pritele a mentora Karla Cernocha, ceskeho hudebnika a zpevaka.
Mayerova nahravaci spolecnost uvede na trh exkluzivni nahravku singlu "Maly pritel z mesta N (The Orphan Boy)", duetu, ktery Mayer nahral s Cernochem v Kanade. Cely vytezek z prodeje nahravky bude venovan spolecnosti Canadian Cancer Society. Singl se bude prodavat v Kanade prostrednictvim primeho prodeje a na webovych strankach Martina Mayera.
"Uz dva roky si lamu hlavu, jak vzdat cest Karlove praci a jeho hudebnimu odkazu, ze ktereho se budou tesit i dalsi generace," rekl Mayer. "Nemam miliony, ktere bych daroval na vyzkum rakoviny, ale mohu prispet touto pisni a vsemi trzbami, a tak uctit jeho pamatku. Mam radost, ze kanadska spolecnost pro boj proti rakovine moji myslenku privitala."
"Jsme nadseni, ze Martin si zvolil prave nas jako prijemce daru z jeho cenne iniciativy," rekla pani Karen Zygun, reditelka oddeleni korporacnich a nadacnich daru kanadske spolecnosti pro boj proti rakovine. "Kazdy dar, bez ohledu na velikost, je pro nas dulezity a pomaha nam v nasem boji proti rakovine."
Karel Cernoch zemrel v prosinci 2007 po dlouhem boji s rakovinou strev. Behem ctyriceti let sve kariery nahral vice nez 57 alb a ucinkoval jako solista v mnoha muzikalech jako napr. Evita, Hrabe Monte Cristo a Bidnici. Odhaduje se, ze rakovina strev zpusobuje 603 000 umrti rocne po celem svete, predstavuje treti nejcasteji se vyskytujici formu rakoviny a v celosvetovem meritku je ctvrtou nejcastejsi pricinou umrti na rakovinu. Mayer rekl, ze takova spoluprace je perfektnim zpusobem jak dat smysl tragicke ztrate velkeho umelce. Originalni verzi pisne Maly pritel z Mesta N (The Orphan Boy) nahral Mayeruv otec Jaromir na vrcholu sve kariery v sedmdesatych letech.
Nahravku "The Orphan Boy" si muzete objednat na adrese http://www.martinmayer.com uz dnes a podporit tak Mayerovu iniciativu zamerenou na ziskani financnich prostredku pro vyzkum rakoviny. Dalsi informace o kanadske spolecnosti Canadian Cancer Society a jejich ruznych cinnostech v boji proti rakovine najdete na adrese: http://www.cancer.ca.
tz
Tel.: (604) 376-4098
Fax: (604) 595-6854
music@martinmayer.com

 

Navrat na hlavni stranu