Navrat na hlavni stranu

Zomrel Miroslav Dobrovodsky
Posledny a dlhorocny riaditelceskoslovenskeho a slovenskeho vysielania Hlasu Ameriky zomrel 23. jula 2009 v meste Washingtone. Znamy a respektovany novinar, ktory posobil vo viacerych bratislavskych redakciach sa narodil v Ziline 23. augusta 1939. Bol znamy aj ako hudobny textar a prekladatel piesni z anglictiny, najma spevacke Zuzke Lomskej. Po okupacii vojsk Varsavskej zmluvy v roku 1968 emigroval na Zapad. V emigracii na americkom kontinente posobil najprv v Kanade Radio Canada International v Montreale a potom od roku 1978 vo Washigtone D.C. vo vysielani Hlasu Ameriky az do jeho ukoncenia. Prihovaral sa k posluchacom menom Miroslav Oravec. Na tvorbe vysielacich programov spolupracoval s redaktorom Janom Strednanskym a svojim dlhorocnym priatelom, slovenskym historikom, profesorom Miroslavom J. Lickom. Pricinou umrtia bolo prasknutie aorty. (L. Kozak)
Miro Dobrovodsky obcas prispival i pro nase noviny. Velice casto zasilal e-mailove informace a zpravy. Mel smysl pro humor a jeden z jeho poslednich e-mailu z 20. cervence 2009 byl:
Pristane Jan Slota so svojou jachtou v Monaku. V kniezacom jachtarskom klube si objedna ranajky. Lizne si z kaviaru a hovori tlmocnikovi:
"Jozo, ty k, noze mi este objednaj z tej slanej marmelady." (abe)

 

Navrat na hlavni stranu