Navrat na hlavni stranu

MS: Cesi ve ctvrtfinale, slovenske zklamani
Prestoze se Slovensko neprobojovalo mezi poslednich osm muzstev, bylo asi nejvetsim zklamanim vykon Nemecka, ktere jeste nedavno patrilo k hokejovemu prumeru. Tentokrat slo od jedne prohry k druhe. A nebyt toho, ze se v pristim roce hraje MS prave v Nemecku, tak by z elitni skupiny sestoupilo. Slovensko hralo na MS ve skupine A a po slabem vykonu zdolalo Madarsko tesne 4:3. Deprese prisla po zapase s Beloruskem, ktere prohralo po samostatnych najezdech 1:2. Vyborna Kanada, pak rozdrtila Slovensko 7:3, kdyz Slovensko dokazalo snizit az v zaveru. Jediny zapas, kdy se zdalo, ze Slovensko se zveda, bylo proti Finsku. Vyborny Halak v brance Slovenska se postaral o to, ze zapas se skoncil v normalnim case 1:1, ale v prodlouzeni meli vice stesti Finove, kteri zvitezili 2:1.
Cesi zahajili MS vyhrami proti ne prilis silnym Danum 5:0 a Norum 5:2. Vedli proti Finum, ale nakonec prohrali 3:4. Katastrofa a prohra 1:5 prisla v utkani s Kanadou. Zdalo se, ze rozhodujicim zapasem bude utkani se Slovenskem. To se vsak diky vynikajicimu vykonu sedmatricetileteho Jaromira Jagra zmenilo v exhibici a ve vitezstvi 8:0. V poslednim zapase v osmifinalove skupine pak Cesi zdolali Belorusko 3:0.
Turnajem zatim prochazeji bez vady krome Kanadanu Rusove. Prekvapenim jsou krome Belorusu i Lotysi, kteri dokazali porazit Svedsko 3:2 po samostatnych najezdech.
Zaver sampionatu nam priblizi primo z Bernu v pristim cisle nas spolupracovnik Jaroslav Kirchner.
abe

Navrat na hlavni stranu