Navrat na hlavni stranu

Milan Kymlicka
(1936-2008)


Muzikant telem a dusi, skvely skladatel a verny pritel. Podlehl 9.10. zakerne a bolestne nemoci. Zanechal za sebou ne jen manzelku Marus, dcery Nadezdu a Barboru, vnuka Maxwella, zete Dereka, bratry Bohouse a Mirka, ale take radu nedokoncenych skladeb a planu do budoucna.
Jeste tyden pred jeho odchodem jsme spolu sedeli v jeho pracovne u klaviru, na kterem mi prehraval kousky jeho nenapodobytelnych muzikantskych napadu pro nove *dilo Variace pro dvoje housle a Orchestr, jehoz premiera se mela konat na jare pristiho roku v jeho rodne zemi. Bohuzel, prisli jsme o nadhernou hudbu.
Nicmene, Milan za sebou zanechal nesmirne bohatstvi a ja jsem osobne velice pocten , ze jsem mel tu cest premierovat jeho Klavirni Quintet, Sonatinu a zaroven zvecnit ve forme CD jeho Ctyri valciky a Pet preludii.
Jeho vsak nejvetsim odkazem bylo neuveritelne mnozstvi filmove hudby (42). Hudby k televiznim serialum (26), vcetne popularniho serialu Babar a muziku ke dvoum stovkam rozhlasovych her.
Ackoliv se s tim nikdy prilis nechlubil, Milanova pracovna se hemzi mnozstvim vyznamenani: 1994 Genie Award za film Margaret's Museum, byl navrzen na Ceskeho Lva za hudbu k filmu Mazany Filip a desitek jinych domacich a mezinarodnich vyznamenani.
Milane! Uzivej si odpocinku a hodne pis*, abych mel co poslouchat a premierovat, az se opet setkame
Tvuj
Tonda Kubalek

Navrat na hlavni stranu