Navrat na hlavni stranu

Pohar UEFA
Futbalisti slovenskeho vicemajstra MSK Zilina zvitazili vo stvrtkovom odvetnom zapase 1. predkola Pohara UEFA 2008/2009 na vlastnom travniku pod Dubnom nad bieloruskym timom FC MTZ-RIPO Minsk 1:0 (0:0) a postupili do 2. predkola druhej najprestiznejsej europskej klubovej sutaze. Zverenci Pavla Vrbu pred dvoma tyzdnami na ihrisku supera dosiahli remizu 2:2. Aj vtedy v zavere skoroval Robert Jez. Na piatkovom zrebe 2. predkola Pohara UEFA 2008/09 vo svajciarskom Nyone teda bude v osudi figurovat zilinsky klub, ale aj gruzinsky WIT Georgia Tbilisi, ktory vo stvrtok doma zvitazil nad Spartakom Trnava 1:0 (prvy zapas 2:2) a vyradil tento slovensky klub z dalsich bojov.
***
Liga mistru: Artmedia i Sparta pred postupem
TAMPERE-sme-Artmedia mala v Tampere s finskym majstrom vyborny vstup do zapasu. Uz po 14 sekundach hry vystihol Pospech zlu "malu domov" Jarvinena, obisiel aj brankara Kavena, loptu vsak poslal len pozdlz brankovej ciary. Silna desatminutovka Petrzalcanov napokon predsa len priniesla svoje ovocie. Po Kozakovom vysunuti Halenar pritukol vynikajuco hrajucemu Pospechovi, a ten krasnym oblucikom lavackou preloboval Kavena - 1:0. O dalsie dve minuty Myntti pristavil hlavou loptu Niemimu, ktoreho volej skoncil v lavom dolnom rohu Kamenarovej brany - 1:1.
Artmedia na inkasovany gol zareagovala tym najlepsim moznym sposobom. Urbankov center z lavej strany sa dostal az k Obzerovi, ktory tentoraz nespanikaril a trafil presne k lavej zrdi.
Artmedia sa pocas celeho druheho polcasu zameriavala na pozornu defenzivu a odolavala naporu domacich. V 86. min predviedol svoje majstrovstvo striedajuci Piroska, ktory na lavej strane nasadil "jaslicky" Ojanperamu a lavackou vymietol pavucinku v pravom hornom rohu Kavenovej branky - 3:1.
***
Kladrubskeho trefa priblizila Sparte postup
PRAHA/TIRASPOL ­ Gol Jiriho Kladrubskeho zajistil ve stredu vecer Sparte dulezite vitezstvi v prvnim utkani 2. predkola Ligy mistru v moldavskem Tiraspolu.Prazane tak maji k postupu bliz. Odveta se hraje 6. srpna na Letne.
Kratce po zahajeni mela Sparta prvni sanci, ale golman Namasko byl u Bergrova centru o setinu sekundy driv nez Slepicka. Domaci odpovedeli ranou Balimy, ktera prosvistela tesne kolem horniho rohu Kozacikovy branky. V dalsich minutach vsak meli bliz ke golu Prazane.
Ve druhe puli ziskali domaci uzemni prevahu, ale v ceste jim stal predevsim Repka. V zaverecne ctvrthodine uderila Sparta. Nejprve odvratila rohovy kop soupere, Matusovic pristrcil mic rozbehnutemu Kladrubskemu, a ten z hranice sestnactky vyslal nechytatelny projektil k tyci.

Navrat na hlavni stranu