Navrat na hlavni stranu

Z roku 1958

Jan a Vlasta Waldaufovi oslavili 50. vyroci svatby
K osmickovym datum, ktera si tento rok pripominame, muzeme priradit dalsi vyznamne vyroci, tentokrat stastne. Dne 21. cervna 1958 uzavreli snatek Jan Waldauf a Vlasta Tichopadova. Letos tedy slavi zlatou svatbu.
Tech padesat let Waldaufovi spolu celi vsemu, co zivot prinasi, ale zaroven jsou oba opernym sloupem celeho krajanskeho zivota. Jsou nerozlucne spjati s historii Cechu a Slovaku v Torontu.
Behem oslav dne 22. cervna pri zvlastni msi svate obnovili svuj svatebni slib pred P. Liborem Svorcikem, ktery jim dal pozehnani a podekoval za padesat let prace pro farnost Sv. Vaclava i pro celou krajanskou komunitu. Totez prisli na halu farnosti oslavit a vyjadrit clenove rodiny, Sokolove, pratele a znami. Waldaufovi napr. byli cela leta velmi cinni v Sokole, Jan je vyznamnym cinovnikem Sokola Toronto i Sokolske zupy kanadske (nedavno vydal o Sokolu knihu Male dejiny velke myslenky), pri farnosti Sv. Vaclava, a v Ceskem a Slovenskem sdruzeni. (Na kolika Sletech oba cvicili? Kolik jen plesu Vlasticka zorganizovala, kolik predtanceni choreografovala? Kolik odborne ucetnicke prace Honza venoval pobocce a ustredi CSSK?)
Waldaufovi, kterym to slusi dnes tak jako na svatebnich fotografiich z r. 1958, jsou dukazem o blahodarnosti sportu a sokolovani.
Poprejme jim vsichni, aby spolu a mezi nami uzili jeste mnoho dobrych let!
B. Sherriffova

 

Navrat na hlavni stranu