Navrat na hlavni stranu

Finale Slavia-Karlovy Vary a Slovan-Kosice
Prvnim finalistou letosniho play-offs O2 extraligy se stala prazska Slavia, ktera nejprve doma vyhrala dvakrat nad Libercem 3:2. V prvnim zapase o vitezstvi rozhodly samostatne najezdy, v druhem branka v prodlouzeni. V Liberci byli vsak uspesnejsi Bili tygri a srovnali celou serii na 2:2, po vysledcich 4:1 a 3:0. Slavia vsak ziskala sebevedomi v patem utkani, kdy zvitezila 5:1. Do tretice Liberec na domacim lede dokazal celou serii srovnat vitezstvim 3:1. Rozhodlo sedme utkani v Praze, kdy Slavia vedla v zaveru jiz 2:0, ale Rataj zbytecne v oslabeni vyhodil puk rukou a nasledovala presilovka Liberce pet na tri, pri ktere hoste dokazali pouze snizit na konecnych 2:1.
I v druhe semifinalove serii Ceskych Budejovic s Karlovymi Vary se hralo sedm zapasu. I tentokrat vzdy domaci dokazali zvitezit (nejprve Budejovice 3:2 a 2:1, pak Energie 4:0 a 5:4, v patem utkani v prodlouzeni zvitezil Mountfield 3:2, ale Vary odvratily mecbol vitezstvim 3:0). Jedinou vyjimkou bylo sedme rozhodujici utkani v Budejovicich, ktere vyhrali karlovarsti hokejiste 2:1 a vybojovali si poprve ucast ve finalove serii.
I na Slovensku se hraly obe semifinalove serie na sedm zapasu. Slovan zdolal Trencin 4:3, ackoliv prohraval jiz 1:3 na zapasy (4:1, 3:4, 1:3, 0:3, 5:2, 4:1 a 2:0). Kosice mely problemy se Skalici, za kterou hraje Zigy Palffy. Po vitezstvi doma 4:1 a 3:1. Vyhrala dvakrat Skalica 3:0 a 4:2. I ve zbyvajicich zapasech rozhodlo domaci prostredi. V patem utkani zvitezily opet Kosice 3:0. V sestem naopak Skalica 3:2. Rozhodujici utkani se hralo 28. brezna a to skoncilo nejtesnejsim vysledkem pro vychodoslovaky 5:4. Ve finale pak dvakrat porazil Slovan Kosice 4:2 a 5:1. Dalsi dva zapasy se hraji vsak v Kosicich.

Navrat na hlavni stranu