Navrat na hlavni stranu

Bezzuby mistr prisel o prvni jarni body
V 18. kole Slavia po dobrem vykonu v Londyne nestacila v Brne, i kdyz vedla v polocase brankou Daniela Pudila, v druhe casti hry otocili Besta a Strestik na konecnych 2:1. V prvnim jarnim prazskem derby rozdrtila Sparta Viktorii Zizkov 6:1. Dve branky vitezu zaznamenal Slepicka. Kladno brankou Rajnocha prohralo s Boleslavi 0:1. 3143 divaku se nedockalo v Budejovicich v zapase s Jabloncem ani jedne branky, zatimco Ostrava si poradila v moravskem derby se Zlinem 2:1. Bohemians diky dobremu zaveru uhrali remizu 2:2 s Plzni. Katastrofalne dopadly Teplice v Liberci. O prohru 0:4 se postaral dvema goly Papousek a jednim Dort a skvely Keriç. Z muzstev v zaveru tabulky ziskal bod doma i Most s Olomouci remizou 1:1.
V 19. kole Sparta po nejhorsim jarnim vykonu neuspela v Olomouci a remiza 0:0 je pro ni citelnou ztratou. "Tentokrat jsme se nedokazali prosadit, i kdyz ve druhe puli jsme meli prevahu. Hrali jsme proti tymu, ktery dostal po Slavii nejmene branek. Slavii nesledujeme, ve hre je porad hodne bodu," rekl po utkani kouc Sparty Michal Bilek. Liberecti fotbaliste po nevalnem podzimu se na jare dostavaji do tempa. Potom, co v minulem kole ustedrili doma lekci Teplicim, naplno bodovali take ve Zline vitezstvim 1:0. Teplicti bez Fenina jsou kouzla zbaveni. Tentokrate predvedli bidny vykon proti Brnu a nechali ho odjet po porazce 0:1 na jizni Moravu s tribodovym pridelem. Vedouci Slavia take na jare neoslnuje. Mela dost prace s poslednim Mostem, ale nakonec se vyhra 2:0 v boji o titul pocita. Ostravsky Banik uradoval v Plzni. Domaci inkasovali trikrat jiz v prvni puli. Pri chuti byl predevsim Lukas Magera, jenz se trefil do site Zapadocechu dvakrat. Ve druhem polocase ctvrtym golem podtrhl jejich debakl 0:4 Vaclav Sverkos.
Ostatni vysledky 19.kola: Jablonec-Kladno 1:0, Mlada Boleslav-Ceske Budejovice 2:1, Viktoria Zizkov-Bohemians 1905 2:1.
***
Na Slovensku zacala Corgon liga
19. kolo:
Senec-Zilina 0:0, Banska Bystrica-Artmedia 2:2, Kosice-Ruzomberok 1:0, Nitra-Slovan 1:0, Trnava-Zl. Moravce 2:0, Dubnica-Trencin 2:1.

Navrat na hlavni stranu