Navrat na hlavni stranu

Zazrak se temer konal
Slavia-Tottenham Hotspur 1:2 a 1:1

V prvnim utkani po puli to vypadalo na debakl, ale nakonec z toho byla jeste lichotiva prohra 1:2. Pro domaci zacal zapas nejhure, jak mohl. Hned ve 4. minute z prvni strely soupere na branku se menilo skore. To kdyz poslal odrazeny mic bulharsky kanonyr Berbatov z hranice sestnactky presne k tyci. Vaniak se natahoval marne.
Bylo videt, jak propastny rozdil je mezi obema tymy. Vzdyt jen hodnota Berbatova je vyssi nez cena cele Slavie i s novym stadionem v Edenu... Obranci nevedeli, kde jim hlava stoji. Lennon, Jenas i Keane je svou rychlosti privadeli k zoufalstvi. Ze strany domacich slo jen o slaby odvarek. Vsude byli o krok pozdeji, dopredu pak zcela neskodni. Cerny v brance Spurs by si mohl dojit na parek. Vzdyt za celou prvni puli nezasahoval.
Po pulhodine hry prisla druha rana do slavistickeho vazu. Keane dostal od Jenase balon za obranu, Vaniak nepochopitelne vybehl a irsky kapitan Tottenhamu ho bez problemu obstrelil. Nakonec vsak slaviste mohli svemu brankari dekovat, ze nesli do kabin s daleko desivejsim skore. Poradil si s nebezpecnou strelou Lennona a v zaveru pule se vyznamenal pri pokusu Berbatova i nasledne dorazce.
V druhem polocase jako blesk z cisteho nebe prisel gol Slavie. Paradoxne jim ho daroval jeji byvaly golman Cerny. Trestuhodne totiz neudrzel Hubackuv centr na zadni tyc a Strihavka zblizka doklepl mic do site. Slaviste pak trochu ozili. Strihavka palil vedle a v 85. min. orazitkoval Brabec po rohu hlavou jen brevno.
V druhem utkani jiz v 7. minute O'Hara po akci Berbatova vystrelil a Latka zmenil smer strely za Vorlova zada, ktery nahradil Vaniaka. V prvni puli jeste Bent nastrelil brevno. Po prestavce se vsak stalo to, v co nikdo nedoufal. Nejprve si Krajcik nabehl na Pudiluv centr a bylo to 1:1. Pak Strihavka zblizka nastrelil tycku branky pouze prihlizejiciho Robinsona a v zapeti vyrazil strelu Ivany z trestneho kopu. 34224 domacich divaku si nakonec oddechlo, kdyz svedsky rozhodci Eriksson ukoncil zapas. O tomto utkani prineseme priste reportaz od naseho zpravodaje z Londyna Jaroslava Kirchnera.
***
V Cechach zahajila Gambrinus liga
V sobotu Sparta zvitezila ve Zline brankami Slepicky a Vacka 2:0. Vedouci Slavia se dlouho trapila v televiznim utkani proti Budejovicim a teprve pet minut pred koncem posila Jaroslav Cerny ji zajistil tri body. Mlada Boleslav hrala pred 4068 divaky nerozhodne s Jabloncem 1:1. Darilo se i dalsimu prazskemu oddilu Viktorii Zizkov, ktera porazila Kladno 1:0, kdyz jediny gol dal Svancara. V severoceskem derby porazily Teplice Most, kdyz jediny gol dal exspartan Tomas Jun. K prekvapeni patri i vitezstvi Plzne nad Brnem 2:0 a a remiza Bohemians v Olomouci 1:1. V pondelni dohravce hral Liberec s Ostravou rovnez 1:1.

Navrat na hlavni stranu