Navrat na hlavni stranu

Prohlaseni CSSK k navrhu 57 poslancu CSSD
Ottawa, 20. ledna 2008
Skupina 57 poslancu CSSD, zastoupena poslancem Zdenkem Jicinskym, podala Ustavnimu soudu Navrh na zruseni zakona c. 181/2007 Sb., o Ustavu pro studium totalitnich rezimu a o Archivu bezpecnostnich slozek. Skupina poslancu CSSD podala navrh presto, ze mela moznost navrh zakona pred prijetim diskutovat ve Snemovne, kde se o zakone hlasovalo.
CSSK naprosto nesouhlasi s argumenty poslancu CSSD, kteri svym navrhem prokazuji KSCM velkou sluzbu, kterou doufaji, ze se jim s vdekem navrati v podobe podpory nereformovane KSCM, bez ktere by ve volbach nemeli nejmensi sanci na uspech.
Radi bychom CSSD pripomneli nekolik skutecnosti:
· byla to KSC, ktera po roce 1948 absorbovala a zlikvidovala CSSD. To je skutecnost, kterou si pamatuje velmi dobre Zdenek Jicinsky, a kterou by nemeli mladsi clenove CSSD zapomenout.
· zakonem 198/1993 Sb. ze dne 9. 7. 1993 o protipravnosti komunistickeho rezimu a odporu proti nemu se "Parlament usnesl na tomto zakone Ceske republiky: Vedom si povinnosti svobodne zvoleneho parlamentu vyrovnat se s komunistickym rezimem, Parlament konstatuje, ze Komunisticka strana Ceskoslovenska, jeji vedeni i clenove jsou odpovedni za zpusob vlady v nasi zemi v letech 1948 ­ 1989, a to zejmena za programove niceni tradicnich hodnot evropske civilizace, za vedome porusovani lidskych prav a svobod, za moralni a hospodarsky upadek provazeny justicnimi zlociny a terorem proti nositelum odlisnych nazoru, nahrazenim fungujiciho trzniho hospodarstvi direktivnim rizenim, destrukci tradicnich principu vlastnickeho prava, zneuzivanim vychovy, vzdelavani, vedy a kultury k politickym a ideologickym ucelum, bezohlednym nicenim prirody, a prohlasuje, ze ve sve dalsi cinnosti bude vychazet z tohoto zakona." (konec citace). Skutecnosti je, ze navrh CSSD je v rozporu s timto zakonem, kterym se nehodla ridit, nemluve o KSCM, ktera se nevzdala zprofanovaneho jmena a radikalne neprerusila odkaz na svoji minulost.
· poslanci CSSD argumentuji, ze Ustav ohrozi svobodne badani. Naopak, Ustav umozni badatelum vyuzivat sluzeb Ustavu, ale zaroven zakon predpoklada, ze se na praci Ustavu nebudou podilet soucasni ci byvali clenove KSCM (KSC), kteri jsou svym ideologickym myslenim predpojati a praci Ustavu by nepochybne torpedovali a ohrozili.
· kdo by pochyboval o rovnitku mezi nacismem a komunismem, mohl se zucastnit koncem minuleho roku 75. vyroci smutne vzpominky v kanadskem Parlamentu na ukrajinsky hladomor. Na Ukrajine bylo komunisty vyhladoveno a zabito na sedm milionu lidi. V Ceskoslovensku za valky to delali Nemci, ale po roce 1948, popravovali, veznili a nicili charaktery obcanu nasi komuniste.
· cele obdobi 1948 ­ 1989 (s predehrou Kosickeho vladniho programu se sovetskou konzultaci) bylo prokazatelne totalitni a rizeni KSC bylo pod kontrolou sovetskych organu. Take "nejlepsi" rok 1968 byl totalitni: ve vezeni byli politicti vezni (viz spisovatel Jan Benes), nebyla moznost svobodnych voleb, vznikajici organizace, jako CSSD nebo KAN, nikdy nedostaly povoleni k plne politicke cinnosti. Mnoho clenu UV KSC, kteri pripravili s pomoci StB sovetskou invazi, bylo totalitne dogmaticky zamereno. Nemilosrdne obdobi okupace a normalizace, ktere nasledovalo, bylo obdobim niceni charakteru, politicke prostituce. Tato situace pokracovala az do konce roku 1989.
Dokud KSCM nezmeni sve zkorumpovane jmeno jako pokracovatelka predsametove KSC a plne se nezrekne sveho dedictvi vcetne predsedy a nekterych svych clenu pochybne minulosti, do te doby nebude vnimana jako aspirujici na demokraticke principy. Argumentace CSSD, suplujici za KSCM, je trapna, neduveryhodna a dokazuje, ze CSSD zapomina na svoji historii.
Pokud se Ceska republika nezbavi sve minulosti, jakou predstavuje prezivajici KSCM a s ni kolaborujici CSSD, a nebude reagovat na stiznosti Spojenych narodu, do te doby nebude opravdovou demokracii.
Ustav pro studium totalitnich rezimu je pro Ceskou republiku velmi dulezitou instituci, muze ji byt velkou oporou k dosazeni plne demokracie.
Pokud maji clenove CSSD ciste svedomi, nemeli by se existence Ustavu, jeho poslani a cinnosti obavat a nemeli by zruseni zakona c. 181/2007 Sb., o Ustavu pro studium totalitnich rezimu a o Archivu bezpecnostnich slozek navrhovat.
Dr. Gustav Pliva, v.r. -predseda Milos Suchma, v.r.-mistopredseda

Navrat na hlavni stranu