Navrat na hlavni stranu

Podekovani
Na usmevavych tvarich zpevaku se zraci radost a pohoda. Je pred zahajenim vanocniho koncertu ceskych a slovenskych koled. Deti krajanu svou spontannosti dotvari charakter vecera v predzvesti Vanoc. Myslenka spojit krajanskou verejnost v jedno teleso ke spolecnemu vystoupeni se stava skutecnosti.
Prevzala jsem tuto praci po Ing. Milosi Solcovi, ktery pusobil v 80. letech jako kazatel Ceskoslovenskeho baptistickeho sboru v Toronte. Jemu se podarilo ziskat deti i z rad krajanu jiz v roce 1983. Zpivani vanocnich koled se tak stalo soucasti oslav vanocnich svatku. V prubehu let se koledy staly neodmyslitelnou akci, na kterou jsme se vsichni vzdy tesili.
Letosni pripravy byly z me strany poznaceny urcitou davkou pesimismu. Kladla jsem si otazku, zda-li se sejde dostatek zajemcu ke zpevu. Vdecim rodicum deti, kteri projevili zajem a iniciativu. Pripojili se i dalsi krajane. Spojeni talentu deti i dospelych vyustilo v uzasny vecer, v nemz se odrazelo poselstvi Vanoc, laska k cloveku.
Dekuji uprimne vsem krajanum, kteri se pripojili k peveckemu sboru. Dekuji rodicum a detem z ceske skoly, ze Sokola a z cele krajanske verejnosti za ucast pri nacviku. Podekovani patri take vam, kteri jste si prisli koledy poslechnout.
Spojeni hudebniku, zpevaku a solistu zaradilo letosni koncert koled k nezapomenutelnym zazitkum. Ruznorodost jednotlivych prispevku, at to byla fujara farare Ladislava Kozaka, prekrasny baryton Jana Vaculika nebo zvest Vanoc citlive vyjadrena v pisnich Marky Rajna, vytvorila pestrou mozaiku. Rozzarene oci deti nutne oslovily vsechny pritomne. Deti nejenze krasne zpivaly, ale take se chovaly vzorne. Neni divu, ze po koncerte na ne cekal Mikulas. Vsem vam patri dik.
Natasa Legierska

Navrat na hlavni stranu