Navrat na hlavni stranu

Novorocni pozdrav ceskeho velvyslance v Kanade
Vazeni pratele,
V dobe vanocni atmosfery, nadelovani darku a rodinnych a pratelskych setkani si snad vsichni nachazime cas take na chvili rozjimani a ohlednuti se za uplynulym rokem, jeho uspechy nebo nedokoncenymi ukoly a s ocekavanim si klademe predsevzeti do roku noveho.
Pro Ceskou republiku bude nadchazejici rok vyznamny z hlediska nekolika vyroci. Nas stat oslavi v lednu 15 let sve novodobe samostatnosti a v prubehu celeho roku si budeme pripominat kulata "osmickova" vyroci spojena s dulezitymi udalostmi nasi historie. Ne vsechna vyroci, ktera si pripomeneme, budeme vsak take oslavovat. Proto bych si pral, abychom se v jejich svetle dokazali intenzivneji nez jindy ohlednout zpet a zhodnotit, ceho se podarilo nasi zemi a spolecnosti dosahnout a uvedomili si, jakym dilem jsme se na tom my vsichni podileli. A pres vsechny nedostatky nasi spolecnosti, kterych si v kazdodennim zivote jednotlive vsimame jsem si jist, ze Ceska republika se ubira spravnym smerem a verim, ze vzajemnou spolupraci budeme ke zdarnemu vyvoji nasi vlasti napomahat i v roce pristim.
Vazeni pratele, dovolte mi, abych Vam jmenem svym i jmenem vsech pracovniku ceskeho velvyslanectvi v Ottawe popral klidne proziti vanocnich svatku a vse nejlepsi do noveho roku 2008.
Pavel Vosalik - velvyslanec CR v Kanade
***


Citatelom SATELITU zela prijemne prezitie Vianocnych sviatkov a vsetko najlepsie v Novom roku 2008!
Velvyslanectvo Slovenskej republiky v Ottawe


***
Vsem krajanum prejeme krasne Vanoce a v novem roce 2008 vsechno nejlepsi, hodne
zdravi, stesti a spokojenosti.
Pracovnici Generalniho konzulatu CR v Montrealu


***
Jmenem Generalniho konzulatu v Torontu preji vsem ctenarum Satellite 1-416 prijemne proziti svatku vanocnich, plnych rodinne pohody a stesti. Totez preji i redakci Satellitu a predevsim panu sefredaktorovi Brezinovi, ktery ma dle naseho nazoru lvi podil na pocitu sounalezitosti v ramci ceske komunity (nejen) v Torontu. Tesime se s Vami na shledanou v novem roce, plnem vyznamnych "osmickovych" vyroci - vyznamnych nejen z pohledu ceske historie ale i ceske emigrace do Kanady.

Richard Krpac
Generalni konzul

Navrat na hlavni stranu