Navrat na hlavni stranu

Jiri Tlusty, Tomas Kaberle a generalni konzl R. Krpac

Charitativni vecer The Prague Night of Glamour splnil svuj ucel ­ mali indiansti hokejiste pojedou na zapas NHL
Jen par dni po Stedrem veceru, presneji dvacateho devateho prosince, nastoupi proti sobe v torontskem Air Canada Centre dve ceske hvezdy NHL ­ domaci Tomas Kaberle v dresu Maple Leafs a Jaromir Jagr, kapitan New York Rangers.
Odehraje se jeden z mnoha zapasu mezi temito tradicnimi souperi - standardni utkani NHL, rekne si nezucastneny pozorovatel. A presto ­ zatimco na kluzisti bude vse jako vzdy, v hledisti bude z ceskeho pohledu preci jen neco unikatniho.
Mezi divaky totiz bude sedet i tym malych hokejistu z indianske rezervace White Dog v severnim Ontariu. Jejich sen, videt zapas Toronto Maple Leafs a setkat se s oporou tymu Tomasem Kaberlem se jim splni diky charitativnimu veceru, ktery se pod zastitou generalniho konzula Ceske republiky v Torontu uskutecnil ve stredu 7. listopadu 2007.
Smyslem Prazske noci, jak se akce v koncertnim sale torontske univerzity nazyvala, bylo krome charitativniho rozmeru prezentovat Ceskou republiku jako atraktivni turistickou destinaci a technologicky a prumyslove vyspelou moderni zemi.
Modni prehlidka jablonecke bizuterie a sperku, prodejni vystava ceskeho kristalu, kratke filmy s ceskou tematikou a v neposledni rade plzensky Prazdroj a ukazky ceske kuchyne byly nosnymi motivy vecera. Na zaver presvedcila divaky o svem talentu v Torontu doposud takrka neznama Iva Bittova.
Torontskemu publiku byly predstaveny i kanadske celebrity ceskeho puvodu, pan Tomas Bata s manzelkou Sonjou, manzele Skvorecti, montrealsky prumyslnik Karel Velan a hokejiste Tomas Kaberle a Jiri Tlusty. Vecerem vtipne provazel Paul Wilson, dvorni prekladatel Vaclava Havla a v sedmdesatych letech clen skupiny Plastic People.
tz-ck

Z vecera

Nacelnik kmene Cree Mr. Harper

 

Velvyslanec CR v Kanade Pavel Vosalik

Modelky, ktere predvedly jabloneckou bizuterii

Iva Bittova

Paul Wilson

Navrat na hlavni stranu