Navrat na hlavni stranu

Chilsky trener Jose Sulantay v mp3

Argentinsky trener Hugo Tocalli v mp3

Pred chilskou brankou

Rozhodnuto: Finale Argentina-Cesko
CR-Rakousko 2:0 (2:0)

V prvnim semifinalovem utkani mezi Ceskou republikou a Rakouskem rozhodlo prvnich patnact minut, kdy Cesi hrajici v bilych dresech se hlavne prosazovali po kridle a promenili dva polovysoke centry. Nejprve Tomas Micola dopravil mic vyrazeny Michaelem Zaglmaierem po trestnem kopu Lubose Kaloudy z leve strany. O jedenact minut pozdeji to byl Martin Fenin, ktery skoroval po utoku a prihravce Ondreje Kudely z prave strany. Rakusane za cele utkani pouze jednou ohrozili brankare Radka Petra, ktery kryl bez problemu v zaveru hlavicku Sebastiana Proedla. Jedinou ztratu utrpeli Cesi v 37. minute, kdy dostal Janda zbytecnou druhou zlutou kartu v turnaji a nebude moci hrat ve finale.
Agentina-Chile 3:0 (1:0)
Druhe utkani, ktere se hralo v Torontu, melo exoticky naboj, kdyz se na Narodnim fotbalovem stadionu stretla Argentina s Chile. Jiz ve 12. minute se modrobili dostali do vedeni nadhernym volejem Angela Di Marii, Rozhodujicim momentem vsak byla 15. minuta, kdy rozhodci vyloucil Chilana Medela po strkani s Argentincem Mercadem. Skutecnosti je, ze Medel pouze oplacel Mercadovo kopnuti a cervenou kartu mel rozhodci ukazat obema hracum. V prvnim polocase Chilane, prestoze hrali v deseti, utocili a argentinskeho brankare Romera vydesila Cortesova strela v zaveru prvniho polocasu temer z poloviny hriste. V druhem polocase v 65. minute Medel po prihravce z leve strany z blizka dopravil mic po druhe za zada Toselliho, ktery vytvoril novy rekord mistrovstvi, tim, ze udrzel ciste konto 492 minut. V zaveru utkani nemecky rozhodci Wolfgang Stark primo caroval a tak se dostal do saten predcasne i dalsi Chilan Currmila. V samotnem zaveru pak Argentinci vstrelili jeste treti branku Moralezem. Hnev chilskych fanousku po zapase byl tak velky, ze nemecti rozhodci museli odejit s policejnim doprovodem a chilsti fanousci zadali jeho hlavu jeste dlouho po utkani pred branami stadionu.
Chilsky trener sestasedesatilety Jose Sulantay zhodnotil utkani takto: "To, co mohlo byt vynikajicim utkanim se zmenilo po cervene karte. Argentina je vynikajici tym a hrat proti tak dobremu muzstvu v deseti je prilis."
Argentinskeho trenera Hugo Tocalliho jsem se zeptal, jestli ho prekvapil postup ceskeho muzstva do finale. Trener uradujicich mistru sveta na to odpovedel diplomaticky: "Ne, nejsem prekvapen. Hrali jsme spolu v prvnim kole. Cesi vyborne branili, dokonce nas mohli porazit. Nejsem vubec prekvapen. Je to moje sedme mistrovstvi sveta, na kterem jsem, bud jako trener, nebo jako asistent. Kterykoliv tym, ktery se dostane do zaverecnych boju ma sanci dostat se do finale. Proto nejsem prekvapen, ze jsou Cesi ve finale."
Ales Brezina Toronto

Nemecti rozhodci opousteli stadion pod ochranou policie
***

Navrat na hlavni stranu