Navrat na hlavni stranu

Dave Simpson

Kanadan v kladenskych sluzbach
V utkani Slavia-Kladno nastoupil v modrem dresu kladenskych fotbalistu utocnik Dave Simpson. Po bezbarvem prvnim polocase, v druhem se pokusila Slavia drtivym naporem rozhodnout utkani a tak hoste posilnili obranu a v 55. minute musel kanadsky utocnik odejit ze hriste. Slavia si pak vypracovala nekolik golovych prilezitosti, ale branka hosti, podobne jako v predchozich trech zapasech byla pro ni zakleta. Vyborny brankar hosti Pavlik tri minuty pred koncem utkani vyrazil Krajcikovu delovku a ani druhy slovensky reprezentant Svento nebyl uspesny pri strele z leve strany. Takze se utkani k radosti kladenskych fotbalistu skoncilo 0:0.
Simpson se v prvnim polocase nekolikrat dostal i do pokutoveho uzemi a v 8. minute mohl vstrelit i viteznou branku, kdyz si nerozumel brankar Vorel s Dosoudilem, ale jeho strela sla tesne vedle. Zatimco doposud hralo v NHL nekolik stovek ceskych a slovenskych hokejistu. Kanadsti fotbaliste v ceske lize jsou bilymi vranami. Nenechali jsme si proto ujit prilezitost a po zapase jsme ho pozadali o rozhovor, z ktereho jsme se dovedeli, ze se narodil 11. ledna 1983. S kopanou zacinal v torontskych predmestich North Yorku a Scarborough. Z te doby si pamatuje nekolik skvelych fotbalistu, kteri hrali za North York Rockets. Sam pak hral kratkou dobu za Toronto Lynx. Na otazku, jestli umi trochu cesky se usmal, ze trochu, ale dale jsme pokracovali v anglictine. Krome anglictiny, totiz ovlada take nemcinu, protoze hral nejakou dobu ve Stuttgartu. Do Cech se dostal pres belgicke Antverpy, aby hral za Spartu, ale nakonec skoncil v Kladne. Vloni na podzim utrpel tezky otres mozku v Teplicich. Zeptal jsem se ho, jestli je dnes jiz vse v poradku. Dave Simpson,odpovedel ze ano, ale dnes, ze byl opet zasazen do hlavy. Na stesti, ze to nebylo nic vazneho.
Rozdil mezi nemeckou a ceskou ligou vidi v tom, ze v Nemecku se hraje i venku utocny fotbal celych devadesat minut. V Cechach se vetsinou venku brani. O Praze tvrdi, ze je to nejhezci mesto, kde kdy hral. Bydli totiz v Hlubocepich a do Kladna jezdi autem. Rika, ze je to stejne jako kdyby jezdil z Toronta do Scarborough. Rad by hral za kanadske narodni muzstvo. V dobach trenera Osijecka mel sanci, ale od te doby se treneri nekolikrat vymenili a nyni o nem nevedi. Na internetu sleduje vysledky Toronto FC, prekvapilo ho, ze bylo prodano 14000 permanentek, ale vidi v tom nadeji, ze kopana pronikne do podvedomi Kanadanu.
Ales Brezina-Praha

Dave Simpson v utkani Slavia Kladno 0:0.

Navrat na hlavni stranu