Navrat na hlavni stranu

Kulturni stripky
Nokturna na Masaryktownu pokracuji 22. dubna v 17 hodin koncertem svetoveho mandolinisty a fletnisty Radima Zenkla. Ostravsky rodak, bydlici v Kalifornii pripravil tentokrat uplne jiny program nez minule a na piano ho bude doprovazet Milan Bucil.
Posledni koncert Nokturen teto sezony musel byt odlozen na 10. cervna pro zaneprazdnenost vedouciho skupiny Drew Jurecky (zajezd po Kalifornii).
17. kvetna ve 20 hodin v Toronto Centre for the Arts (Ford Centre v North Yorku) se uskutecni koncert Torontske filharmonie (sefdirigent Kerry Stratton) tentokrat s ceskym pianistou Janem Simonem, ktery provede Dvorakuv klavirni koncert. Hostujicim dirigentem bude Leos Svarovsky, sef dirigent Statni opery v Praze a reditel Pardubickeho symfonickeho orchestru. Vice informaci na www.torontophil.on.ca; listky na tel. c. 416/733-0545.
Dalsi dulezitou udalosti bude koncert Jiriho Belohlavka, sefdirigenta BBC London Symphony Orchestru, ktery 30. a 31. kvetna ve 20 hodin bude ridit Torontsky symfonicky orchestr v Roy Thomson Hall. Na programu jsou dila Antonina Dvoraka (houslovy koncert) a Johanessa Brahmse (druha symfonie).
Milovnici opery opet mohou zasednout na mista v nekterych Cineplex a Alliance biografech, aby shledli dalsi predstaveni Metropolitni opery 28. dubna ve 13:30 a sice Pucciniho Il Trityco (Triptych). Sklada se ze tri kratkych oper - Gianni Schichi, Suore Angelica a In Tabarro.
Tyden pred tim, 21. dubna se opakuje vynikajici predstaveni Lazebnika Sevillskeho (Rosini), ktery byl uz uveden 25.3. Za 20 dolaru uvidite a uslysite svetove vykony zpevaku z Metropolitni opery v New Yorku. Skoda jen, ze Janackova Jeji Pastorkyne nebyla zarazena letos do vysilanych oper.
Milovnici plesu mohou navstivit Vidensky ples 12. kvetna v Royal Yorku. Je to ples Torontskeho filharmonickeho orchestru, ktery se kona v Torontu po sestnacte. Ples je spojen s aukci a veskery vytezek jde na podporu umelcu a orchestru. Zajemci o listky mohou zavolat na cislo telefonu: 416/499-2204. Ti, kteri si objednaji listek pred koncem dubna obdrzi zdarma listek na "cesky koncert" 17. kvetna 2007.
mk

Navrat na hlavni stranu