Navrat na hlavni stranu

Sparta a Slovan hokejovymi mistry
Zrejme rozhodujicim momentem finalove serie mezi Pardubicemi, ktere byly mirnym favoritem a Spartou byla pata minuta prodlouzeni v prvem utkani, kdy za stavu 4:4 sel za podrazeni na trestnou lavici pardubicky Miroslav Hlinka. O necelych 37 sekund pozdeji toho vyuzil jeho bratranec v dresu Sparty Jaroslav Hlinka. Uvolnil Ondreje Kratinu a ten rozhodl o vitezstvi Sparty 5:4. Ze soku se Pardubice nevzpamatovaly ani v nasledujicim utkani doma, ktere prohraly 3:5. Kdyz pernikari prohrali vysoko i treti zapas v Praze 3:7, nevsadil by na ne nikdo ani zlamanou gresli. Vychodocesi se vsak prece jen zmohli na odpor a zacali kousat. Nejprve Spartu porazili v Praze 5:2 a doma pak dokonce 5:1. Tato porazka vsak pro zmenu probudila Spartu v cele s brankarem Dubou, ktery byl v poslednim utkani nejlepsim hracem na lede a pro pardubicke neprekonatelnou prekazkou a byl to opet Ondrej Kratena, ktery dvema goly rozhodl o tom, ze Sparta obhajila mistrovsky titul vitezstvim 2:0.
Na Slovensku se darilo Trencinu, ale ve finale nestacil na Slovan, kteremu podlehl ve ctyrech zapasech. Slovan vyhral nejprve dvakrat doma 4:2 a 5:3. V Trencine pak 3:1 a 4:1.
***
Mezinarodni hokej
5.4.: Cesko-Svycarsko 1:3
6.4.: Cesko-Svycarsko 5:3
12.4.: Slovensko-Cesko 2:5
13.4.: Cesko-Slovensko 3:1
***
Usti do ligy
Pristi rok bude mit ceska hokejova O2 extraliga patnact klubu. Postup do nejvyssi souteze si vybojovali Ustecti Lvi, kteri zdolali v peti zapasech Chomutov.

Navrat na hlavni stranu