Navrat na hlavni stranu

Pozdrav ceskeho velvyslance
Vazeni krajane, mili pratele,
cas vanocni ma pro nas pro vsechny mnoho podob. Venku krasne snezi, u slavnostni tabule se sejde cela rodina, vanocni stromek zdobi kazdy dum. Svatky zrozeni Jezise Krista jsou svatky usmireni, pokory, sblizeni a spolecne radosti. Je to take cas, kdy se clovek ve spolecnosti svych nejblizsich muze nejen radovat, ale mel by se ohlednout zpet a zamyslet se nad uplynulym rokem a nadechnout se do planu na rok nadchazejici.
I ja se spolecne s Magdalenou a Annou nesmirne tesime na nase jiz treti bile Vanoce v rade za sebou, kterych jsme si v Jizni Africe neuzili. Jako zastupce Ceske republiky vsak nemohu opominout ono ohlednuti zpet za uplynulym rokem. Mnohym z Vas mohl prijit uplynuly rok v nasi vlasti ponekud neprehlednym a bez jasneho vychodiska, ktere navic stale nebylo nalezeno. Jakkoliv se tento stav muze zdat znepokojujici, udalosti samotne naznacuji pravy opak. Sedmnact let po Sametove revoluci je zrejme, ze v nasi zemi spolehlive funguji veskere demokraticke mechanismy, ceska spolecnost citlive reaguje na nedemokraticke projevy, zeme se nedostava do zadne krize a to jsou vsechno nepochybne velmi povzbudive signaly.
A tak bych si velmi pral, aby tato nase deviza, tedy schopnost si vzajemne naslouchat, schopnost akcentovat to, co nas poji a resit to, co nas rozdeluje, obecne prevladla v nasich zivotech v nachazejicim roce 2007, a to jak v zivotech soukromych tak spolecenskych.
Vazeni pratele, mili krajane, dovolte mi, abych Vam vsem jmenem cele sve rodiny i pracovniku velvyslanectvi popral pozehnane vanocni svatky a vse nejlepsi do Noveho roku 2007.
Pavel Vosalik, velvyslanec CR v Kanade
***
Zastupitelsky urad
Slovenskej republiky

v Ottawe praje vsetkym
citatelom "Satellite"
prijemne prezitie vianocnych sviatkov
a stastny novy rok 2007.
***
Generalni konzulat Ceske republiky
v Torontu a jeho pracovnici si dovoluji podekovat
za dosavadni prizen
a pomoc
pri startu zastupitelskeho uradu a zaroven poprat vsem ctenarum
Satellite 1-416 klidne proziti svatku vanocnich a do Noveho roku hodne zdravi, uspechu a spokojenosti - verime, ze spokojenosti i s nasi praci.
Petr Mikyska, konzul

 

Navrat na hlavni stranu